Google začína s propagáciou svojich AI nástrojov aj v rámci služby Google One.

Predplatné Google One so sebou prináša niekoľko výhod v závislosti od predplateného balíka. V základe však môžete túto službu využívať zadarmo s voľnou kapacitou 15 GB úložiska na Disku Google, v službe Gmail a ďalších nástrojoch. Najlacnejšie predplatné tejto služby, keď si kapacitu môžete navýšiť až na 100 GB, pritom stojí 1,99 eura na mesiac a taktiež odomyká predplatiteľom nové možnosti, ako nástroje od Googlu môžu využívať. Jedným z najviac populárnych balíkov však bol program s 200 GB cloudového úložiska, ktorý sa nazýval Standard.

Tento balík v službe Google One už nie je možné nájsť na webovej stránke v prehliadači. Namiesto neho sa však objavil nový balík AI Premium, v rámci ktorého môžete využívať aj nové nástroje umelej inteligencie v rôznych službách. Tento balík pritom stojí až 21,99 eura na mesiac a vyskúšať si ho môžete na dva mesiace zadarmo. Čo sa však stalo s balíkom Standard?

Predplatné Standard nájdete v mobilnej aplikácii

Služby a nástroje od Googlu sú populárne naprieč rôznymi platformami. Je teda bežné, že ich používatelia využívajú ako v počítačoch, tak aj v smartfónoch, čo podporujú aj možnosti pre synchronizáciu naprieč zariadeniami. Ak by ste si však chceli aktivovať balík Standard s 200 GB úložiska a cenou 2,99 eura na mesiac, v internetovom prehliadači by ste ho nenašli. V počítačoch sa teda namiesto neho začína propagovať nový najdrahší balík s kapacitou 2 TB úložiska a AI nástrojmi.

Google One zmenil ponuku predplatného na webeZdroj: TOUCHIT
Google One zmenil ponuku predplatného na webe

V smartfónoch, resp. v mobilných aplikáciách od Googlu však stále predplatné Standard nájdete. Na jeho aktiváciu však teda musíte navštíviť Google One v smartfóne, keďže vo webovej verzii sa nachádza novší balík. Google pôvodný program predplatného však zatiaľ stále neodstránil a neočakáva sa, že sa tak v blízkej dobe stane.

Nový AI Premium program v službe Google One ponúka model Gemini Advanced, taktiež AI nástroje Gemini v Gmaile, Dokumentoch a tiež ďalších službách. Okrem týchto AI nástrojov však disponuje všetkým, čo ponúka aj lacnejší Premium program za 9,99 eura na mesiac.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.