Je už šiestou v roku 2024.

Google potvrdil, že zariadenia Chromecast síce prestane vyrábať v prospech nového set-top-boxu Google TV Streamer, ale z hľadiska aktualizácií ich bude podporovať aj naďalej. Spoločnosť aktuálne sprístupňuje novú aktualizáciu pre Chromecast s Google TV. Jej označenie je STTE.240615.007 a prináša júlovú úroveň zabezpečenia Androidu 12, ktorá ju zvyšuje z júna 2024. Aktualizácia má 143 MB, čo je viac ako predchádzajúca aktualizácia s veľkosťou 71,94 MB z pred viac ako mesiaca. Aj nová aktualizácia samozrejme prináša opravy chýb a vylepšenia výkonu.

Chromecast s Google TVZdroj: GizChina
Chromecast s Google TV sa na Slovensku predáva za približne 50 eur

Zaujímavé pritom je, že ide už o šiestu aktualizáciu pre Chromecast s Google TV za deväť mesiacov tohto roka. Jednotlivé aktualizácie systému prebehli vo februári, marci, apríli, máji, auguste a teraz v septembri. Rovnako úspešný bol aj predchádzajúci rok, kedy Google taktiež splnil všetky svoje plány aktualizácií za január, apríl, máj, júl, október a december.

Očakáva sa, že spoločnosť pre Chromecast s Google TV neskôr v tomto roku vydá veľkú aktualizáciu, ktorá prinesie Android 14 a “Home runtime”, čo Chromecastu umožní fungovať ako centrum pre zariadenia Matter.

Ak chcete aktualizovať svoj Chromecast s Google TV, prejdite do sekcie Nastavenia – Systém – Informácie – Aktualizácia systému.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.