Séria X200 je tu čo nevidieť.

Vivo X100 Pro je jedným z najlepších fotomobilov súčasnosti, čo dokazuje aj rebríček portálu DxOMark, v ktorom sa model Pro nachádza na veľmi dobrom zdieľanom 13. mieste. Smartfóny série X100 boli predstavené v polovici novembra 2023 pre čínsky trh, po ktorom o niečo neskôr nasledovalo ich globálne uvedenie. Koncom januára 2024 sa začal na Slovensku predávať model vivo X100 Pro za cenu 1099 eur, čo je viac ako konkurencieschopná cena

Na základe dátumu predstavenie série X100 sa aj tento rok predpokladalo, že jej nástupca bude predstavený v rovnakom čase. Najnovší únik to však vyvracia a uvedenie série posúva o celý mesiac dopredu. Spoločnosť vivo totižto oficiálne potvrdila dátum predstavenia série vivo X200, ktoré bude v polovici októbra. Predstavenie novej vlajkovej série vivo X200 bude v Pekingu, dátum je stanovený na 14. októbra 2024.

Vivo predstaví jeden z najlepších fotomobilov súčasnostiZdroj: vivo
vivo v októbri predstaví jeden z najlepších fotomobilov

Spoločnosť okrem tejto informácie neprezradila žiadne ďalšie detaily. Hoci vivo neuviedlo presný počet zariadení série, ktoré 14. októbra predstaví, tak sa predpokladá, že uvedie aspoň dva telefóny – X200 a X200 Pro. Vivo dokonca potvrdilo, že aj séria X200 sa po sérii X100 dostane mimo Číny, pričom globálny debut dvojice X200 a X200 Pro sa očakáva už koncom tohto roka.

Výbava série vivo X200

Séria vivo X200 bude jednou z prvých, ktorá bude vybavená novým čipsetom spoločnosti MediaTek s označením Dimensity 9400. Táto čipová sada vyrobená 3nm technológiou má o 30 % vyšší výkon ako predchádzajúce generácie. Je však otázne, ako táto sada dokáže držať krok s beštiou Snapdragon 8 Gen 4, ktorá na platforme Geekbench odhalila neskutočné vysoké taktovacie frekvencie ôsmich jadier usporiadaných v dvoch klastroch.

Vybavenejší model série X200 Pro by mal obsahovať 200 Mpx periskopický fotoaparát, čo by znamenalo výrazné zlepšenie v oblasti fotografovania. Očakáva sa, že telefóny budú mať 1,5K OLED displeje a podporu pre 90 W rýchle nabíjanie.

Vivo X100 ProZdroj: 9to5google
Fotoaparáty Vivo X100 Pro

Fotoaparáty najlepšie na trhu

Na základe dosahovaných výsledkov fotoaparátov a ocenení zo strany používateľov je veľmi pravdepodobné, že vivo X200 bude opäť útočiť na popredné priečky medzi fotomobilmi. K tomuto cieľu sérii X200, prednostne modelu Pro, pomôže spomínaný 200 Mpx periskopický fotoaparát, pokročilé algoritmy spracovania obrazu, spolupráca s odborníkmi na optiku a fotografiu a samotné inovácie v oblasti hardvéru.

Vzhľadom na tieto faktory sa očakáva, že vivo X200 Pro bude jedným z najlepších fotomobilov na trhu. Keďže X100 Pro sa aktuálne nachádza na 13. mieste v rebríčku DxOMark, tak je pravdepodobné, že spoločnosti má iba tie najvyššie ambície. Podarí sa však spoločnosti vivo zosadiť v rebríčku DxOMark z prvého miesta Huawei Pura 70 Ultra a z druhého Pixel 9 Pro XL?

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.