Do predstavenia zostáva iba pár týždňov.

Predstavenie čipovej sady Snapdragon 8 Gen 4 prebehne počas konferencie Snapdragon Tech Summit 2024, ktorá sa uskutoční od 21. do 23. októbra 2024 na Havaji. Už staršie správy naznačovali, že OnePlus 13 bude jedným z prvých smartfónov na trhu s pripravovaným vlajkovým čipsetom Snapdragon 8 Gen 4. Nové správy tentokrát prezrádzajú neskutočný výkon, ktorý tento čipset dosiahol práve v smartfóne od OnePlus. Spoločnosť dokonca iba pred pár dňami potvrdila, že OnePlus 13 bude uvedený na trh už v októbri, pričom je dlhšie známe, že všetky pripravované smartfóny s čipsetom Snapdragon 8 Gen 4 budú drahšie.

OnePlus 13 na prvom obrázku: Zásadná zmena dizajnuZdroj: OnePlusClub
Možný dizajn OnePlus 13

OnePlus 13 sa teraz objavil na porovnávacej platforme Geekbench, čo poskytuje detailný pohľad na čip Snapdragon 8 Gen 4, ktorý bude poháňať aj veľa ďalších vlajkových lodí roka 2025. Podľa záznamu platformy Geekbench čipset Snapdragon 8 Gen 4 dosiahol viac ako 10 000 bodov v multicore teste, pričom jadrá sú usporiadané v dvoch lastroch –  2× 4,32 GHz + 6× 3,53 GHz.

Pri pohľade na tieto hodnoty je jasné, že nový Snapdragon 8 Gen 4 bude poriadnou beštiou. Čipset bude postavený na malých a energeticky najefektívnejších 3 nm procesných technológiách TSMC. Existuje vysoká šanca, že tieto čísla sú skreslené alebo jednoducho nesprávne, pretože takéto frekvencie by spôsobili, že nový Snapdragon bude problém schladiť. Otázne aj je, ako dopadla testovacia vzorka OnePlus 13,ktorá bola použitá počas testu v Geekbench.

Snapdragon 8 Gen 4 opäť prekvapil šialeným výkonom, tentokrát v OnePlus 13Zdroj: Geekbench
Snapdragon 8 Gen 4 opäť prekvapil šialeným výkonom, tentokrát v OnePlus 13

Záznam benchmarku tiež odhalil, že OnePlus 13 príde s Androidom 15 a bude mať verziu so 16 GB RAM, pričom sa objavili aj správy o 18 GB verzii. Grafický procesor bude mať označenie Adreno 830, ktorý údajne beží na 1 250 MHz, čo je o 25 – 30 % viac ako Adreno 750 na aktuálnych vlajkových verziách Snapdragon.

OnePlus 13 bude mať tenký dizajn, 6 000 mAh batériu so 100 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním, 6,8-palcový LTPO OLED displej s QHD rozlíšením a zabudovaným ultrazvukovým snímačom odtlačkov prstov. Predpokladá sa, že OnePlus 13 bude predstavený koncom októbra.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.