Na vloženie znaku Bitcoin potrebujete použiť tabuľku so špeciálnymi znakmi.

Vo Worde ale možno aj v iných aplikáciách je možné použiť vkladanie znakov, ku ktorým nepoznáte klávesovú skratku. Je to niečo podobné ako Mapa znakov vo Windows. Slúži na zadanie znakov, ktoré bežne nepoužívame. Môžu byť síce znázornené na klávesnici, no nie je jednoduché, sa v konkrétnom jazykovom nastavení klávesnice k nim dostať.

Potrebujete poznať klávesovú skratku, v prípade programátorov to môže byť zápis prostredníctvom špeciálneho kódu. Každý kláves a znak, ktorý sa dá interpretovať má svoj kód. A presne takto sa dá zapísať aj BTC. Je to ale dané podporov znakovej súpravy a staršie systémy toto umožňovať nemusia.

Postup vo Worde

V aplikáciách kancelárskeho balíka Microsoft 365 alebo Office nájdete takúto mapu na karte Vložiť a na poslednom tlačidle vpravo s názvom Symbol. Zo zobrazeného menu ťuknite na položku Ďalšie symboly a znak pre Bitcoin sa nachádza na hornom riadku.

Nabudúce nie je potrebné otvárať toto okno, pretože tu funguje automatické preskupovanie najpoužívanejších symbolov v budúcnosti. Takýto symbol uvidíte priamo v paneli, ktorý sa zobrazí po stlačení tlačidla Symbol. Nebude potrebné zobrazovať toto okno znova.

Tým, že ide o symbol zo znakovej súpravy, dá sa následne z programu Word alebo inej kancelárskej aplikácie Office skopírovať do schránky a vložiť do textového poľa v inej aplikácii. Mal by sa zobraziť rovnaký symbol, ak aplikácia podporuje rovnakú súpravu. Je minimálne riziko, že by nepodporovala Unicode.

btc symbol wordZdroj: TOUCHIT

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.