Spoločnosť GreenWay sleduje vývoj na trhu a prispôsobuje ponuku služieb potrebám zákazníkov. Keď v roku 2021 predstavila mesačné programy s predplateným objemom energie, bol to prelomový krok, ktorý postupne nasledovali aj ostatní.

Z požiadaviek zákazníkov však vyplýva, že uprednostňujú prístup k výhodným cenám za kilowatthodinu, pričom objem predplatenej energie pre nich nie je až taký podstatný. Mesačný poplatok je vnímaný ako vstupenka do vyššej používateľskej úrovne, kde sú prístupné výhodnejšie ceny každej načerpanej kilowatthodiny. Na túto cestu sa rozhodol vykročiť aj GreenWay.

Od 1. októbra 2024 preto pristúpi k úpravám cenníka, v ktorom pribudne mesačný program GreenWay Energia Premium určený pre vodičov elektromobilov s veľkým nájazdom a potrebou často sa nabíjať vo verejnej sieti. Obsahuje 150 kWh predplatenej energie a prístup k výhodným cenám nabíjania po prečerpaní paušálu – 0,29 € / kWh na bežných a 0,40 € / kWh na všetkých rýchlonabíjačkách. Mesačný poplatok bude 59,90 € vrátane DPH. Tento program bude výhodnejší pre tých, ktorí čerpajú viac energie, ako doteraz ponúkal program Energia Max.

Ďalšou zmenou reaguje GreenWay na požiadavky zákazníkov, ktorí nevyužívali celý predplatený objem energie v existujúcom programe Energia Max. Mesačný poplatok za tento program bude znížený na 21,90 € vrátane DPH, pričom obsahuje 50 kWh a následne umožňuje nabíjať za 0,29 €/kWh na bežných a 0,45 €/kWh na všetkých rýchlonabíjačkách. Tento program bude výhodnejší pre tých, ktorí nevyužívali celý objem predplatenej energie vo svojom doterajšom programe Energia Max.

Mesačné poplatky a objemy predplatenej energie v programoch GreenWay Energia ŠtandardEnergia Plus ostávajú nezmenené.

Premium program obsahuje nielen veľkorysý objem energie, ale zároveň sprístupňuje vodičom naozaj výhodnú cenu za kilowatthodinu po prečerpaní voľnej energie vo výške 40 centov, a to na všetkých nabíjacích bodoch s výkonom od 25 až do 200 kW,“ povedal nám CEO spoločnosti Peter Badík a dodal: „Zmenou štruktúry programov Max a Premium získavajú klienti tým výhodnejšiu cenu, čím viac sa nabíjajú a nemusia si strážiť, či prekročia objem v balíku – cena po prečerpaní je totiž rovnako výhodná.

Vlastná sieť všade na dosah

V úvodnej fáze rozvoja elektromobility na Slovensku, keď GreenWay ako prvý operátor ešte len začínal budovať svoju sieť, bolo dôležité sprístupniť služby nabíjania klientom na čo najväčšom počte staníc. Dnes, keď je v sieti GreenWay už 859 nabíjacích bodov na 321 lokalitách, sa zákazníci môžu spoľahnúť na dostupnosť zelených nabíjačiek na celom území Slovenska. Aj preto GreenWay v novom cenníku upúšťa od politiky „Roam like at home“, ktorá sa týkala nabíjania u roamingových partnerov. „Napriek tomu, že veríme, že jednotná cena pre všetky siete je pre našich klientov najlepšia a najtransparentnejšia cesta, pri súčasnom nastavení roamingových cien medzi operátormi sa táto politika stala pre nás ekonomicky neudržateľnou,“ vysvetľuje riaditeľ GreenWay. Ceny medzi operátormi sa dlhodobo udržiavajú na vyššej úrovni ako sú ceny pre koncových zákazníkov, preto musela spoločnosť v mnohých prípadoch nabíjanie svojich zákazníkov dotovať. „Veríme, že sa k politike „Roam like at home“ v budúcnosti vrátime, keď sa táto neštandardná situácia zmení,“ dodáva Peter Badík.

Služby budú samozrejme klientom GreenWay aj naďalej dostupné na roamingových staniciach doma aj v zahraničí. Pred každým nabíjaním si zákazník môže overiť presnú cenu a podmienky nabíjania prostredníctvom mobilnej aplikácie GreenWay EV Charging alebo v Zákazníckej zóne na webe.

GreenWay je zelená cesta

GreenWay sa zaviazal poskytovať energiu na nabíjanie elektromobilov výlučne z lokálnych obnoviteľných zdrojov všade tam, kde je to technicky možné, konkrétne firmou Greenlogy. Tento slovenský dodávateľ elektrickej energie garantuje, že každý dodaný kilowatt v sieti GreenWay má zakúpený zelený certifikát. „To je dnes minimálny štandard, aby sme dodávku energie mohli označiť za zelenú. My však ideme ešte ďalej a garantujeme, že nielen nakupujeme certifikáty ako ostatní operátori, ale že energia v našej sieti skutočne pochádza priamo zo slovenských obnoviteľných zdrojov. S malou prémiou v cene elektriny tak máme záruku skutočne zeleného nabíjania v sieti GreenWay,“ povedal Peter Badík.  

Zdroje: Greenway

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.