Informáciu o globálnej dostupnosti modelu Xiaomi MIX Flip potvrdil Lei Jun na sieti X.

Model Xiaomi MIX Flip je prvou generáciou skladateľných telefónov typu flip z dielne Xiaomi. Tento smartfón vyvolal veľký rozruch nielen v Číne, kde sa už nejaký ten čas predáva, ale aj na globálnom trhu. Len krátko po jeho predstavení sa totiž začalo špekulovať o tom, že by mal existovať aj v globálnej verzii. Prvé informácie odkazovali na to, že by bol v Európe dostupný už v auguste. To sa ale nenaplnilo a zatiaľ na našom trhu oficiálne dostupný nie je.

Na to, že bude telefón dostupný aj v globálnej verzii, upozornil aj CEO spoločnosti, Lei Jun príspevkom na sociálnej sieti X. V rámci tohto príspevku už dávnejšie zverejnil anketu s otázkou, či by bol o tento telefón záujem aj v rámci iných krajín. V tejto ankete výrazne zvíťazila odpoveď áno a teraz na ňu reagoval CEO spoločnosti opäť s informáciou, kedy bude tento telefón dostupný.

V príspevku tak odkázal, že Xiaomi MIX Flip bude dostupný na globálnom trhu už v septembri. Celý príspevok zakončil tagom #XiaomiLaunch, čím ešte viac zamiešal kartami. Je tak možné, že práve skladateľný flipový smartfón bude súčasťou predstavenia, ktoré sa odohrá už o pár dní. Predstavenie smartfónov sa totiž očakáva už 26. septembra v Berlíne a ukáže sa počas neho najmä séria smartfónov Xiaomi 14T. Ako sa však teraz zdá, novinkou môže byť aj skladateľný model.

Aj napriek nášmu odhadu sa však tak stať nemusí. Lei Jun totiž v príspevku neuviedol, kedy by predstavenie takéhoto telefónu malo na globálnom trhu prebehnúť. Nezostáva nám tak nič iné než sa nechať prekvapiť a počkať si do budúceho týždňa. Ak by sa totiž MIX Flip neukázal v Berlíne 26. septembra, je možné, že by jeho predstavenie prebehlo bez väčšej predstavovacej udalosti o niečo neskôr.

Dávame však do pozornosti, že nepôjde o najlacnejší model. Podľa skorších únikov by Xiaomi MIX Flip mohol stáť na globálnom trhu až 1300 eur, čím by bol drahším modelom než Galaxy Z Flip6 od Samsungu. Odhad však stále nemusí byť správny a okrem informácie, že MIX Flip bude na globálnom trhu ešte tento mesiac, nemáme nič potvrdené.

Zdroj: X (@leijun), gsmarena.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.