Poisťovňa Dôvera prináša celý rad služieb, ktoré sa dajú využiť digitálne. Výraznú úlohu pritom získava mobilná aplikácia Dôvera, cez ktorú sa dá už využiť viacero takýchto služieb. V nasledovnom článku vám prinášame prehľad telemedecínskych služieb, ktoré môžu využiť poistenci tejto poisťovne a často je to úplne zadarmo.

Linka pre zdravie

Linka pre zdravie je určená pre všetkých poistencov Dôvery starších ako 18 rokov. Na tejto linke ponúkajú poradenstvo edukátorky v oblasti cukrovky, hypertenzie, nadváhy a obezity či srdcového zlyhávania.

Ako poistenec sa s nimi spojíte telefonicky a preukážete sa údajmi z preukazu poistenca. Linka je pre poistencov Dôvery bezplatná a funguje počas pracovného týždňa podľa harmonogramu uvedeného na webe Dôvery. Konzultácie na Linke pre zdravie už využilo za šesť rokov existencie až 14 600 poistencov.

Samodiagnostický nástroj

Samodiagnostický nástroj od spoločnosti Infermedica je súčasťou mobilnej aplikácie Dôvera. Využiť sa dá aj cez webovú stránku Dôvery. Využiť ho môžu deti a dospelí. Na jeho využitie vyplníte dotazník a odpoviete na otázky o príznakoch, ktoré pociťujete. Nástroj vám potom na základe údajov zobrazí možné problémy, diagnózy a odporúčania a tiež to, ako ich riešiť. Služba je pre poistencov Dôvery bezplatná. Od roku 2023 ju využilo už 100-tisíc poistencov viac ako 300-tisíc krát.

Samodiagnostický nástroj pre duševné zdravie

Samodiagnostický nástroj od spoločnosti Infermedica je tiež súčasťou mobilnej aplikácie Dôvera. Poistenec starší ako 18 rokov vyplní dotazník a odpovie na otázky o príznakoch, ktoré pociťuje. Nástroj mu na základe údajov zobrazí možné problémy, diagnózy a odporúčania, ako ich riešiť. Služba je bezplatná. V roku 2024 ho doteraz využilo 20 700 poistencov.

Kožné vyšetrenie online – AIP Derm

Každý poistenec Dôvery má nárok na tri bezplatné online kožné vyšetrenia za rok. Pri tomto vyšetrení si sami odfotíte svoj kožný problém a fotku pošlete spolu s vyplnenými otázkami o zdravotnom stave lekárovi cez stránku AIP Derm. Kožný lekár posúdi zdravotný problém do troch pracovných dní. Správu od lekára poistenec nájde v apke AIP Derm. Lekár môže v prípade potreby vypísať e-recept alebo odporučiť osobnú návštevu lekára. Dôvera dokáže následne pomôcť s objednaním na vyšetrenie u niektorého z dermatológov, ktorí na projekte spolupracujú. Od roku 2023 využilo túto výhodu 22 000 poistencov Dôvery.

Aplikácia VOS

Mobilná aplikácia VOS môže pomôcť v náročných životných situáciách, no môže byť aj sprievodcom na ceste k osobnostnému rastu. Rozšírenú verziu aplikácie majú poistenci Dôvery bezplatne. Je určená pre všetkých, ktorí majú viac ako 15 rokov a chcú sa aktívne venovať svojmu duševnému zdraviu. Aplikácia VOS vo verzii Premium obsahuje inovatívne a vedecky overené nástroje na podporu duševného zdravia podľa individuálnych potrieb používateľa: online denník podporovaný umelou inteligenciou (denný záznam nálady s detailným opisom dôvodov, prečo sa človek necíti dobre), Chatmind – neobmedzený prístup do online chatu s AI psychológom, analytický prístup k nálade a duševnému stavu s cieľom pochopiť, ktoré oblasti v živote zmeniť tak, aby sa človek cítil lepšie (podstata well-being), dychové cvičenia, relaxačné metódy, afirmácie a citáty. V roku 2024 využilo Benefit VOS 7800 poistencov.

Online konzultácie s psychológmi

Poistencom, ktorí sa potrebujú poradiť v oblasti práce, štúdia či zdravého životného štýlu, môže pomôcť rozhovor so psychológom. Online konzultácie môžu byť dobrou voľbou v prípade, že poistenci uprednostňujú pohodlie a bezpečie domova, nemajú dostatok času, alebo sa nevedia dostať k psychológovi. Poistenci Dôvery môžu využiť online konzultáciu so zľavou u partnerov tejto poisťovne ako je Hedepy alebo ksebe, a to tak, že využijú tri zľavové kupóny spolu v hodnote až 60 €. Hodnota jedného zľavového kupónu je pritom 20 €. Tieto služby už využilo 4000 poistencov.

Zdroje: Dôvera

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.