Problém sa týka oboch veľkostí.

Smartfóny iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max priniesli tento rok dve kľúčové zlepšenia. Sú väčšie, iPhone 16 Pro má 6,3-palcovú uhlopriečku a iPhone 16 Pro Max má 6,9-palcovú veľkosť, a zároveň ponúkajú nové tlačidlo na ovládanie fotoaparátu s názvom Camera Control.

A práve toto tlačidlo, v kombinácii s tenšími rámikmi okolo displeja, spôsobuje atypický problém s dotykovým ovládaním, na ktorý sa sťažujú používatelia z celého sveta. Problém spočíva v tom, že iPhone 16 Pro (Max) v niektorých konkrétnych situáciách nereaguje na dotyky používateľa.

Tento problém som zaznamenal aj ja počas testovania nového iPhonu 16 Pro Max. Vyskytuje sa iba v prípade, že telefón držím v pravej ruke a palcom sa snažím scrollovať smerom hore/dolu alebo doprava/doľava v strede obrazovky. Telefón niekedy vôbec nereaguje, prípadne reaguje trhane, ako keby som sa ho zároveň dotýkal inde.

Nakoľko ide o rozšírený problém, používatelia boli schopní identifikovať jeho príčinu. Chyba nie je v displeji, ako by sa mohlo zdať, ale súvisí s novým tlačidlom Camera Control v kombinácii s funkciou, ktorá má zamedziť nechceným dotykom dlaňou. Tento účel plní zväčša korektne, avšak v špecifických prípadoch, keď dlaň tlačí na displej v okolí tlačidla Camera Control, niekedy nesprávne blokuje aj normálne dotyky.

Znamená to, že týmto problémom trpí každý jeden iPhone 16 Pro (Max). Nekorektné fungovanie dotykového ovládania však nemusí zaznamenať každý používateľ. Záleží na spôsobe držania a používania telefónu, veľkosti dlane a ďalších premenných. Ak ste sa s problémom stretli aj vy, skúste si telefón chytiť inak, prípadne ho používajte druhou rukou.

Riešenie tohto problému aktuálne neexistuje. Dá sa však predpokladať, že ho Apple odstráni prostredníctvom niektorej z aktualizácií systému iOS 18.

iPhone 16 Pro (Max) má problémy s dotykovým ovládanímZdroj: TOUCHIT
iPhone 16 Pro (Max) má problémy s dotykovým ovládaním. Prejavujú sa pri ovládaní pravou rukou, keď sa dlaň dotýka displeja v okolí nového tlačidla Camera Control

Zdroj: reddit

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit