Xiaomi MIX Flip bol konečne odprezentovaný aj pre globálny trh.

Berlínske predstavenie noviniek neprinieslo na trh len modely zo série Xiaomi 14T. Okrem nich sa ukázali aj ďalšie produkty, ako napríklad dlhoočakávaný model Xiaomi MIX Flip. Ide o prvý smartfón so skladateľným displejom flipového typu spoločnosti, pričom okrem Číny bude v predaji aj u nás. Navyše sa bude predávať v dvoch farebných prevedeniach a cena nakoniec nie je taká vysoká. V porovnaní s konkurenciou to ale bude mať ťažké.

Xiaomi MIX Flip má rovnaké špecifikácie ako čínska verzia telefónu. O výkon sa teda stará čipset Snapdragon 8 Gen 3 a operačný systém je v podaní Xiaomi HyperOS s Androidom 14. Displej telefónu je LTPO AMOLED s podporou Dolby Vision a HDR10+, obnovovacia frekvencia je na maximálnej úrovni 120 Hz a jas má maximálny na 3000 nitoch. V rozloženom stave má veľkosť 6,86″.

Xiaomi MIX FlipZdroj: Xiaomi
Xiaomi MIX Flip

Vonkajší displej je 120 Hz AMOLED a má 4″. Ochraňuje ho Xiaomi Shield Glass. Práve Xiaomi MIX Flip je telefón, ktorý má dobre spracovanú efektivitu práce aj v zloženom stave a vonkajší displej sa dá využívať na rôzne úkony. Už pri čínskej prezentácii bolo totiž povedané, že počas niektorých dní nie je vôbec potrebné telefón rozkladať.

Fotoaparát Xiaomi MIX Flipu je zložený z dvoch snímačov s Leica optikou. Ide o širokouhlý snímač a teleobjektív, pričom oba majú 50 Mpx. Dokáže natáčať 8K video pri 24 fps a selfie fotoaparát má 32 Mpx. Nechýbajú ani stereo reproduktory. V oblasti konektivity Xiaomi MIX Flip podporuje pripojenie do Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 a 5G sietí.

Batéria telefónu má kapacitu 4780 mAh a nechýba podpora pre 67 W nabíjanie. Cena tohto telefónu na Slovensku je stanovená na 1299 eur.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.