Infinix predstavuje svoj prvý skladací smartfón, najnovším vlajkový model ZERO Flip.

Ponúka 4K ProStable video na prednej aj zadnej kamere, spolu s bezproblémovým prepojením s GoPro kamerou a dlhou výdržou batérie. Displej je Dynamic MultiView a k príťažlivosti telefónu pridáva použitie trendovej farby „Blossom Glow“.

Infinix ZERO Flip
Infinix ZERO Flip

Spoločník pre tvorcov obsahu

Malý, ale výkonný telefón ZERO Flip je dokonalým nástrojom pre tvorcov obsahu a vlogerov. Ako jediný kompaktný flipový telefón vo svojej triede s funkciou 4K ProStable video na oboch fotoaparátoch poskytuje video v profesionálnej kvalite, ktoré umožňuje dokumentovať svoj život v živých detailoch.

Po zložení sa ZERO Flip zmení na mini DV (digitálne video), ktoré sa dá ľahko uchopiť a kedykoľvek zachytiť najlepšie životné okamihy. Vďaka širokej škále šablón videa si môžu používatelia kedykoľvek a kdekoľvek vytvoriť vlastný retro vlog plný atmosféry. Zabudovaný režim AI Vlog poskytuje pokyny krok za krokom, čím celý proces uľahčuje. Môžete vytvárať hotové vlogy z nespracovaných záberov len niekoľkými ťuknutiami.

Infinix ZERO Flip
Infinix ZERO Flip

Keďže je ZERO Flip naozaj flipový telefón, umožňuje voľné polohovanie v uhle 30° do 150°, čo vám umožňuje vlogovanie bez použitia rúk. Jednoduchým zložením telefónu ho možno stabilne položiť na akýkoľvek rovný povrch, takže vloger sa už nemusí starať o dĺžku ruky. Predný fotoaparát s funkciou PDAF (automatické zaostrovanie s fázovou detekciou) zaručuje, že snímaný objekt zostane zaostrený. Funkcia duálneho náhľadu vám navyše umožní vidieť sa na externom displeji pri natáčaní zadným fotoaparátom. Ultraširokouhlý objektív s rozlíšením 50 Mpx dobre zachytí scény a zároveň poskytuje flexibilitu pri orezávaní v postprodukcii. Vďaka funkciám ProStable video poskytuje ZERO Flip stabilné snímanie fotografií aj videa.

Okrem toho integrácia telefónu so spoločnosťou GoPro zabezpečuje jednoduché ovládanie a prepojenie so zariadeniami GoPro prostredníctvom programu Works with GoPro. Infinix ZERO Flip ponúka režim GoPro, ktorý vám umožňuje priamo nastaviť parametre kamier GoPro. Telefón môže slúžiť aj ako monitor, ktorý umožňuje sledovanie a úpravu záberov GoPro v reálnom čase.

Snímanie, zoomovanie, komponovanie

Okrem videa poskytuje ZERO Flip aj výnimočné fotografické možnosti. Vďaka technológii In-Sensor Zoom môžete dosiahnuť 2-násobné bezstratové priblíženie, čo prináša úžasné portrétne snímky s profesionálnou čistotou pri klasických ohniskových vzdialenostiach. Funkcia ovládania gestami a hlasom uľahčuje snímanie skupinových fotografií alebo selfie. Algoritmus umelej inteligencie ďalej zlepšuje zážitok automatickým nastavením rýchlosti uzávierky v scénach s množstvom pohybu, takže si môžete vychutnať ostré a živé snímky.

Infinix ZERO Flip
Infinix ZERO Flip

Pre tých, ktorí majú umelecké cítenie, ponúka ZERO Flip kreatívne prednastavené režimy pre zábery s dlhou expozíciou, ktoré vás povzbudzujú na experimentovanie s fotografickými technikami. Technológia AI RAW HDR zaručuje bohaté farby a detailné snímky aj v náročných podmienkach protisvetla. Pri snímaní v podmienkach slabého osvetlenia režim Super Night zabezpečuje živé nočné zábery vyvážením svetlých a tmavých oblastí.

Odolný a moderný

Kľúčovým problémom pri flipových telefónoch je odolnosť. ZERO Flip v tomto ohľade vyniká možnosťou až 400 000 ohnutí. Telefón je chránený sklom Corning, ktoré je odolné voči poškriabaniu. Vnútri ZERO Flip sa potom ukrýva 4720 mAh batéria a 6 nm čipset MTK D8020 zaisťuje dlhú výdrž a plynulý chod. Napriek robustnej konštrukcii zostáva ZERO Flip štýlový a ľahký, váži len 195 gramov a v rozloženom stave meria štíhlych 7,64 mm.

Displej pre tých najkreatívnejších

Externý 3,64-palcový displej smartfónu ZERO Flip poskytuje funkciu Dynamic MultiView, ktorá umožňuje 3D animácie a rýchle skratky k obľúbeným aplikáciám, ako sú Instagram, YouTube a WhatsApp. Komunikovať môžete s rôznymi dynamickými domácimi zvieratkami vrátane jazvečíka, tučniaka, medveďa a siamskej mačky, pričom sa môžu zapojiť do minihier a spoločne súťažiť.

Dynamický displej MultiView navyše ponúka rozsiahle možnosti personalizácie, ako sú vlastné obrázky, externé animácie obrazovky a fotorámčeky, ktoré zodpovedajú individuálnemu štýlu. Umožňuje tiež prezentáciu multifunkčných kariet pre často používané funkcie, ako je fotoaparát, hudba, telefón, počasie a budík. Tieto karty možno ľahko prispôsobiť a pridať, čo používateľom poskytuje efektívny prístup ku kľúčovým funkciám bez nutnosti otvárať telefón.

Život poháňaný umelou inteligenciou

ZERO Flip obsahuje algoritmus AI. Okrem fotografií a videí s podporou AI je telefón vybavený technológiou redukcie šumu AI pre vynikajúcu kvalitu zvuku a ladením JBL pre optimalizovaný zvukový výkon. Spoločnosť Infinix tiež integrovala funkciu Google Gemini, ktorá ponúka asistenta AI pre úlohy, ako je preklad, vyhľadávanie a sumarizácia obsahu. S ďalšími funkciami, ako je napríklad peňaženka NFC riadená AI a AOD (Always On Display), zvyšuje pohodlie.

Cenu telefónu pre slovenský trh sa dozvieme neskôr.

Zdroje: http://www.infinixmobility.com/

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.