Kalendár od Googlu dostane ďalšie grafické motívy.

Naposledy išlo o pridanie narodenín priamo cez aplikáciu. Funkcia je v čase tvorby tohto článku zatiaľ v štádiu postupného rozširovania, a tak ide o úplne čerstvú novinku. Veľká časť používateľov na ňu ešte stále čaká. V príprave je už ale ďalšia novinka, a to s úpravou vizuálov, na ktorú upozornil web Android Authority.

Google Kalendár používa vizuály s ohľadom na ročné obdobia alebo na udalosti, ktoré si poznačíte. Dôležitým rozpoznávacím prvkom je kľúčové slovo. To ste si mohli všimnúť pri zadávaní udalostí, ku ktorým sa niekedy zobrazí aj doplnkový obrázok. Vyskúšať sa to dá pri oficiálnych sviatkoch, športovaní alebo napríklad vytvorení udalosti zájsť s niekým na pivo. Pivo je v tomto prípade kľúčové slovo. Na GitHube nájdete zoznam kľúčových slov, na ktoré kalendár reaguje a vytvorí doplnkový vizuál pre konkrétnu udalosť.

google calendar event flair vizualZdroj: Android Authority

Chystaná funkcia bola zatiaľ objavená v súbore APK a vo verzii 2024.38.0-677549254-release. Dostupnosť novej verzie s aktualizovanými motívmi budete musieť sledovať sami prostredníctvom obchodu Google Play. Predpokladáme, že okrem Androidu budú zmeny dostupné aj na platforme iOS.

Ide o špecifickú novinku, ktorá nerozširuje funkcionalitu aplikácie. Iné aplikácie kalendárov ako napríklad Business Calendar podporuje pridávanie rôznych ikon. Tiež býva zvykom podporovať farebné označovanie udalosti podľa farby vlastného výberu. Táto informácia sa zapíše do textu novej udalosti do časti poznámky.

Funguje to aj naprieč používaniu rôznych kalendárov, napríklad aplikácie od iného výrobcu na smartfóne a oficiálnej aplikácie na webe. Do poznámkovej časti iné aplikácie nezasahujú a každá si spravuje vlastné značky. Nebojte sa tieto možnosti vyskúšať, nestratia sa ani naprieč úprave udalostí v rôznych aplikáciách. Je vždy lepšie tento postup overiť.

google calendar event flair vizualZdroj: Android Authority

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.