Nová funkcia umožní zadávanie narodenín v Kalendári od Googlu.

Ide o integráciu, ktorú využijete priamo v aplikácii a nie je potrebné na to využívať informáciu z kontaktu. Doteraz to tak bolo a kalendár si importoval toto dátové pole z adresára uloženého v telefóne. Je to jednoduchý spôsob, ako mať narodeniny a sviatky osôb priamo v kalendári, čo zároveň znemožňovalo vybrať si, ktoré osoby chcete mať takto poznačené.

Kalendáre umožňujú vypnúť dátové pole, no nie samostatne, ale ako typ kalendára, ktorý sa označoval ako Kontakty alebo Narodeniny. V prípade, že bol označený ako Narodeniny, neriešilo to situáciu, pretože aj tento typ kalendára čerpal z dátového poľa narodenín kontaktov. Povedané ešte jednoduchšie, buď ste mali zobrazené narodeniny úplne všetkých kontaktov, kde bolo toto pole vyplnené, alebo sa nezobrazovali žiadne.

Google-Calendar-birthdays-AndroidZdroj: 9To5Google

Novou funkciou v kalendári sa to bude dať zmeniť a samostatné tlačidlo na pridanie narodenín sa zobrazí v hornej časti pri vytváraní novej udalosti alebo úlohy. Nateraz sú v aplikácii 2 tlačidlá a vedľa nich pribudne ďalšie. Požívatelia, ktorí majú platené účty Workspace, majú k dispozícii ešte tlačidlo s názvom Mimo kancelárie.

S novou akciou sa budú musieť popasovať aj vývojári, ktorí využívajú rozhranie API. Google pridal na svojej stránke informáciu, aké premenné bude potrebné využívať na to, aby sa záznam typu narodeniny pridal správne.

Funkcia bude dostupná v priebehu niekoľkých týždňov pre všetkých používateľov tejto aplikácie. Teda pre používateľov, ktorí majú platenú službu Workspace, ale aj osobné účty Google. Zo strany vývojárov je tu prísľub integrovať túto funkciu do budúcna aj pre kalendár v systéme iOS.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.