Zmena sa týka zobrazenia obrazovky hovorov.

Telefón od Googlu je predinštalovaný na obrovskom množstve smartfónov s Androidom. Aj napriek svojej popularite nejde o aplikáciu, ktorá by pravidelne získavala veľké aktualizácie rozhrania, pretože to existujúce je prehľadné a svoju úlohu plní veľmi dobre. Portál Android Authority pritom informuje, že táto aplikácia od Googlu čoskoro získa niekoľko vizuálnych zmien, ktoré budú aplikované na obrazovku hovorov.

Hlavná zmena spočíva v nahradení združeného tlačidla na príjem a zrušenie hovoru na dve samostatné tlačidlá. Táto zmena by tak mohla pripomínať hlavnú obrazovku známu z iPhonov, alebo z Android smartfónov ďalších výrobcov. Nie je však vôbec prekvapením, že Google sa túto zmenu rozhodol vydať. Zelené tlačidlo „Odpovedať“ je umiestnené vpravo pod rýchlym prepínačom „Správa“, zatiaľ čo červené tlačidlo „Odmietnuť“ je vľavo.

Aplikácia Telefón od Googlu má nový dizajnZdroj: 9to5google
Aplikácia Telefón od Googlu má nový dizajn

Táto forma je nielen prehľadná, ale je aj rýchla a jednoduchá. Zdá sa, že toto ovládanie prijatia alebo ukončenia hovoru dáva väčší zmysel ako multifunkčná ikona telefónu, ktorú je možné potiahnuť nahor alebo nadol, čím sa hovor prijme alebo ukončí. 

Nový dizajn hlavnej obrazovky sa začal objavovať v aplikácii Telefón od Googlu vo verzii 145.0.672690850. Nejde pritom o až takú bezvýznamnú zmenu, pretože ju pravdepodobne privíta veľa používateľov, ktorí majú radi čistý a jasný dizajn. Zdá sa však, že zmeny si zatiaľ všimnú iba niektorí používatelia, pretože ide o obmedzený test a aj keď si nainštalujete najnovšiu beta verziu aplikácie, tak táto novinka nebude pre vás pravdepodobne ešte dostupná.

Novú verziu aplikácie môže teraz vidieť skutočne len veľmi málo ľudí.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.