Skladby, ktoré počúvate, budú dostupné aj bez internetového pripojenia.

Spotify zavádza novú funkciu, ktorá bude zálohovať vaše skladby tak, aby ste ich mali dostupné aj v režime off-line. Nejde o tradičnú funkciu manuálneho stiahnutia súborov, ale o prediktívnu funkciu, ktorá pracuje automaticky na základe vami počúvaného obsahu.

Takisto ukladá skladby do zariadenia, avšak používa na to oddelený priestor. Pozor si treba dať na aplikácie, ktoré sa snažia ušetriť miesto v smartfóne. Tento spôsob sťahovania obsahu je ukladaný do vyrovnávacej pamäte. Spotify novinku testovalo v úzkej skupine používateľov už dlhšie a teraz je dostupná na systémoch Android, iOS ako aj Android Auto a Apple CarPlay.

Novinku by ste mali mať prístupnú okamžite alebo po ďalšej aktualizácii aplikácie. V origináli sa nazýva charakteristicky Offline Backup. Streamovacia služba týmto krokom ešte viac zjednodušuje manažment skladieb a šetrí dátovú prevádzku. Podobne ako mnohé iné rozšírenia, aj táto funkcia je dostupná len pre používateľov platenej verzie Premium.

Poskytovateľ služby hovorí, že musíte počúvať minimálne 5 skladieb, aby sa týmto spôsobom zaradili medzi automatické uloženie do záloh na použitie off-line. Stále zostáva možnosť sťahovať si skladby do zariadenia podľa vlastného výberu alebo v rámci celých albumov. Tieto sa nevymažú odstránením obsahu vyrovnávacej pamäte.

Bez zmeny zostáva aj automatické sťahovanie skladieb v albumoch, ktoré máte týmto spôsobom nastavené napríklad Obľúbené skladby. Ďalším rozdielom je, že funkcia by mala predikovať to, čo chcete počúvať na základe žánrov alebo interpretov. Skladby, ktoré by mohli byť pre vás zaujímavé, budú týmto spôsobom zaradené do off-line zálohy.

spotify offline 2024Zdroj: TOUCHIT

Zdroj: Spotify

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.