Ministerstvo školstva poskytlo záštitu už 6. ročníku medzinárodnej súťaže v učení cudzích jazykov Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž zlepšuje vedomosti všetkých žiakov a motivuje ich k učeniu inovatívnym spôsobom. Navyše školám, žiakom aj učiteľom umožňuje vyhrať zaujímavé ceny. Do súťaže je zapojených celkovo 8 európskych krajín. Učitelia môžu svoje triedy registrovať do 21.10.2024 na www.wocabee.app.

Online jazyková súťaž pre všetkých

Jazykový WocaBee šampionát je inovatívna súťaž v učení cudzích slovíčok pre školy, ktorá prebieha online v aplikácii WocaBee na učenie jazykov. Súťažiť v nej môžu žiaci všetkých ročníkov základných a stredných škôl, ktorí sa učia akýkoľvek cudzí jazyk.

Kritériom hodnotenia v súťaži je usilovnosť v učení sa novej slovnej zásoby a fráz. O motivácii k učeniu vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. Čím viac žiaci slovíčka precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa aj naučia.

Jazykový WocaBee šampionát sa uskutoční najskôr v okresných a krajských kolách, víťazi krajských súťaží postupujú do celoslovenského kola. V každom kole víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Vďaka tomu trieda pracuje ako tím a na rozdiel od iných súťaží sa v jazykoch zlepšujú všetci žiaci, nielen tí najlepší.

9000 EUR pre modernejšie slovenské školy

Zapojené školy, učitelia aj žiaci môžu v šampionáte získať zaujímavé ceny od organizátora WocaBee, ako aj od partnerov súťaže. Už po skončení okresného kola získa približne 3000 žiakov z 3 najlepších tried v každom okrese od partnera LangBee online jazykový kurz angličtiny alebo nemčiny v hodnote 6 EUR.

Škola, ktorá sa v celoslovenskom kole Jazykového WocaBee šampionátu umiestni na 1. mieste získa od WocaBee podporu 3 000 EUR na modernizáciu vyučovania (2 000 EUR licencie WocaBee, 1 000 EUR finančný príspevok). Druhé miesto v šampionáte znamená 2 000 EUR pre školu (1 500 EUR licencie WocaBee a 500 EUR finančný príspevok) a tretie miesto organizátori odmenia sumou 1 000 EUR (750 licencie WocaBee a 250 EUR finančný príspevok).

WocaBeeZdroj: WocaBee
WocaBee

Dalšiu podporu na modernizáciu môžu zapojené školy získať v žrebovaní – v hre je interaktívna tabuľa, 2×1500 EUR na licencie WocaBee pre modernú výučbu jazykov a 3 projektory. Atraktívne výhry získajú v žrebovaní aj učitelia a žiaci. Celková suma podpory pre školy tak dosahuje 9 000 EUR!

„Uvedomujeme si, že modernizácia výučby je pre slovenské školy mimoriadne dôležitá. Preto už tretí rok podporujeme školy v rámci nášho šampionátu nielen hodnotnými cenami, ale aj finančnými príspevkami. Teší nás, že túto formu pomoci môžeme tento rok opäť posilniť,“ hovorí Michal Ošvát, CEO spoločnosti WocaBee, s.r.o. a autor aplikácie.

Jednoduchá registrácia

Školy a učitelia môžu žiakov prihlásiť do súťaže Jazykový WocaBee šampionát do 21. októbra 2024. Prihlasovanie je veľmi jednoduché – stačí na stránke www.wocabee.app  objednať bezplatnú mesačnú verziu aplikácie WocaBee a následne splniť jednoduché podmienky.

Učiteľ má zadať žiakom v aplikácii zadať aspoň 2 balíčky slovíčok na precvičovanie. Každý žiak, ktorý ich splní, zaraďuje seba, svojho učiteľa aj svoju školu do žrebovania o zaujímavé vecné ceny. Viac zapojených žiakov tak pre školu znamená väčšiu šancu na výhru! Triedy, ktoré už aplikáciu používajú, sú do súťaže zaradené automaticky.

Medzinárodné finále

Súťaž Jazykový WocaBee šampionát sa uskutoční aj v ďalších 7 európskych krajinách – v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, Chorvátsku, Španielsku a Francúzsku.

Víťazi jednotlivých celoštátnych škôl sa začiatkom decembra virtuálne stretnú v bonusovom medzinárodnom finále. V minulom školskom roku titul medzinárodného víťaza získali práve žiaci zo Slovenska.

„Jazykový WocaBee šampionát už šesť rokov úspešne motivuje žiakov k učeniu cudzích jazykov, pričom záujem o súťaž každoročne stúpa. V minulom školskom roku sa zapojilo až 100 000 žiakov a očakávame, že tento rok číslo opäť narastie. Najdôležitejšie však je, že moderné technológie nielen zvyšujú motiváciu žiakov, ale aj výrazne zlepšujú ich jazykové znalosti – a to je pre ich budúci úspech rozhodujúce,“ dodáva Michal Ošvát.

Poďakovanie partnerom

Nad organizáciou súťaže Jazykový WocaBee šampionát prevzalo záštitu Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky. Jazykový WocaBee šampionát na Slovensku ďalej podporili:

Hlavný partner: LangBee

Partneri: Alza.sk, Vydavateľstvo Enigma, SPN – Mladé letá, NIVEA

Hlavný mediálny partner: PRAVDA

Mediálni partneri: rodinka.sk, skolske.sk, TOUCHIT, vskolstve.sk

Značky: