Len trochu inak.

S pojmom MagSafe sa spája spoločnosť Apple, ktorá ho prvýkrát použila v roku 2006 pri MacBookoch, ale v roku 2020 ho so sériou iPhone 12 vrátila na trh. Väčšina majiteľov smartfónov si toto označenie spája s nabíjačkami a držiakmi do auta, ktoré sa k telefónu pripájajú iba pomocou magnetov. Tie sa v prípade iPhonov nachádzajú priamo v zariadení. Existuje samozrejme niekoľko alternatívnych produktov aj pre Android, ale na začiatku tejto idey nájdeme práve spoločnosť Apple. Nie je však prekvapením, že na technológiu podobnú MagSafe chcú prejsť aj iní výrobcovia smartfónov, aby ku svojim zariadeniam ponúkli kvalitné magnetické príslušenstvo v originálnom balení. 

Koncom augusta sa objavili prvé správy, ktoré naznačovali, že spoločnosti OnePlus, OPPO a Realme pracujú na ekosystéme príslušenstva pre smartfónmi s magnetmi, ktoré by umožnilo bezdrôtové nabíjanie a chladenie. Pokým v prípade iPhonov sú magnety umiestnené v ich zadnej časti zariadenia, tak OnePlus, OPPO a Realme budú musieť kvôli patentu spoločnosti Apple zvoliť novú stratégiu.

Drevený obal MagSafe pre iPhoneZdroj: Oakywood / decenta.sk
Drevený obal MagSafe pre iPhone

Ak však budete chcieť použiť magnetické príslušenstvo s OnePlus 13, tak na tento účel bude potrebné použiť ochranné puzdro s magnetmi, čo naznačil výkonný riaditeľ spoločnosti OnePlus. Dodal, že OnePlus 13 by mohol mať puzdrá s magnetickou funkciou. Išlo by tak o rovnakú funkciu, ako v prípade modelu Oppo Find X8. Oppo totižto potvrdilo, že séria Find X8 bude využívať rôzne magnetické príslušenstvo v štýle Apple MagSafe.

Ešte viac svetla do tejto problematiky priniesol Li Jie Louis. Prezident OnePlus China zverejnil obrázok, ktorý naznačuje, že OnePlus 13 bude mať magnetické príslušenstvo, konkrétne drevené puzdrá s magnetickou funkciou.

Dizajn OnePlus 13

Obidve správy potvrdzujú, že ak budete chcieť spolu s OnePlus 13 používať magnetické príslušenstvo, ako napríklad bezdrôtovú nabíjačku alebo powerbanku, tak na jeho pripojenie budete musieť vlastniť aj puzdro s magnetmi. Hoci tento prístup sa líši od MagSafe v iPhonoch, tak OnePlus 13 vďaka originálnemu magnetickému príslušenstvu získa nové možnosti. Nechajme sa prekvapiť, čo všetko bude zahŕňať. 

Predstavenie OnePlus 13 bude už tento mesiac v Číne. Uvedenie na globálny trh sa očakáva začiatkom budúceho roka.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.