Nie všetky zmeny potešia.

Samsung počas konferencie SDC 2024 nepriamo priznal, že má problémy s prípravami očakávaného rozhrania One UI 7, ktoré je založené na Androide 15. Hoci vydanie prevej beta verzie One UI 7 sa očakávalo ešte v lete tohto roka, niekoľkokrát sa odložilo. Pomerne prekvapujúcou správou týchto dní je, že rozhranie One UI 7 nebude pripravené až do príchodu série Galaxy S25. To zároveň naznačuje, že práve táto séria One UI 7 obdrží ako prvá. Nie je však jasné, či táto verzia bude predinštalovaná, alebo ju neskôr dostane ako OTA aktualizáciu. V tejto súvislosti sa spomína aj vydanie prvej beta verzie One UI 7, ktoré bude dostupné pred koncom roka 2024

Ak by teda Samsung vydal sériu Galaxy S25 začiatkom januára, tak ako sériu Galaxy S24, tak je celkom možné, že stabilná verzia One UI 7 nebude ešte pripravená pre smartfóny Galaxy S25. Toto má samozrejme v rukách spoločnosť Samsung, takže nechajme sa prekvapiť, ako to celé nakoniec dopadne. Na druhej strane je isté, že One UI 7 predstavuje jednu z najväčších aktualizácií používateľského rozhrania, aké Samsung kedy vydal. 

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Malú ochutnávku nového rozhrania One UI 7 prináša aj Galaxy S24 Ultra, ktorý odhaľuje niektoré zo zmien, ktoré Samsung plánuje zakomponovať do svojej nadstavby založenej na Androide 15. Ide o krátke video, ktoré však odhaľuje niektoré kľúčové detaily, ako sú prepracované ikony, nové samostatné centrum rýchlych nastavení, ku ktorému sa dostanete potiahnutím prsta z pravej strany obrazovky, avšak oznámenia budú k dispozícii až po potiahnutí zľava.

Toto delenie obrazovky na notifikácie a ovládacie centrum je na diskusiu, avšak v tomto smere má posledné slovo opäť Samsung. Za najväčšie pozitívum považujeme nové vyhľadávacie pole v ponuke aplikácií, ktoré sa konečne nachádza v spodnej časti obrazovky.

Zmenami prešli aj animácie, ale je možné, že tie sa časom, teda až do vydania stabilnej verzie, niekoľkokrát zmenia. Viac už prezradí video nižšie.

(V prípade, že sa video nenačíta, kliknite na tento odkaz)

Zdroj: CID

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.