Samsung Galaxy S24 FE je opäť o krok bližšie k hlavnej línii vlajkových lodí.

Spoločnosť Samsung len nedávno odprezentovala nové produkty do svojho portfólia. Novinkami jesene je tak jeden smartfón a dvojica tabletov, pričom na všetky tri produkty fanúšikovia čakali už dlhší čas. A niet sa čomu čudovať, keďže smartfón v názve nesie prívlastok fanúšikovská edícia. Samsung Galaxy S24 FE je teda predstavený a tento rok je k vlajkovým lodiam ešte bližšie ako kedykoľvek predtým.

So základným modelom Samsung Galaxy S24 zdieľa verzia FE mnoho súčastí výbavy. Niektoré zmeny však predsa nastali, keďže Galaxy S24 FE je cenovo dostupnejšou verziou smartfónu, ktorá cieli na inú skupinu používateľov. Dobrou správou ale je, že fotoaparáty týchto dvoch modelov sú pomerne vyrovnané. Verzia s prívlastkom FE si totiž prešla hodnotením fotoaparátu podľa DxOMark a obdržala skvelú pozíciu.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S24 FE zapadne do ekosystému Samsung

Podľa testov je Samsung Galaxy S24 FE na rovnakej úrovni fotoaparátov ako verzia bez označenia FE s čipsetom Exynos. V hodnotení fotoaparátu totiž získali oba modely 133 bodov, čo vystačilo na 52. zdieľanú priečku hodnotenia. S rovnakým výsledkom je v hodnotení napríklad iPhone 14, Google Pixel 7a či Samsung Galaxy Z Fold6. Každý z týchto smartfónov ale spadá do inej cenovej kategórie a Galaxy S24 FE patrí medzi cenovo dostupnejšie zariadenia.

Samsung Galaxy S24 FE si 133 bodov v hodnotení fotoaparátu DxOMark vyslúžil za celkovo dobré výsledky pri fotení v interiéri aj exteriéri pre túto cenovú kategóriu. Nedostatky má však pri použití zoomu a tiež pri slabšom osvetlení, čo je na jeho cenovú kategóriu pochopiteľné. V triede prémiových smartfónov s cenou medzi 600 a 800 amerických dolárov je tento smartfón celkovo na 7. mieste. Podobný výsledok nedávno obdržali aj modely zo série Xiaomi 14T a 14T Pro, ktoré si vyslúžili o bod, resp. dva naviac.

Fotoaparáty týchto dvoch smartfónov sú skutočne porovnateľné, nakoľko aj hardvér si je podobný. Galaxy S24 FE navyše ponúka aj nové funkcie AI, ktoré sú dostupné aj v hlavnej línii vlajkových lodí a ak sa niečo tomuto modelu vyčíta, tak sú to hrubšie rámčeky okolo displeja. Fanúšikovské edície sa ale pomaly posúvajú do kategórie pravých vlajkových lodí, o čom nemožno pochybovať.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.