Nový tablet od Redmi by mal byť vybavený prémiovými súčiastkami.

Značka Redmi sa zvyčajne spája s cenovo dostupnejšími zariadeniami pre každého. V jej portfóliu je možné nájsť nielen smartfóny, ale aj tablety, inteligentné hodinky, slúchadlá a ďalšie produkty. Cenami sa snaží Redmi priblížiť používateľom, ktorí chcú kvalitné zariadenia a nechcú za ne zaplatiť veľa. Vo výsledku sa teda v portfóliu značky stretnete so smartfónmi s cenou nižšou ako 100 eur, no aj s výkonnými modelmi s cenou okolo 500 eur.

Výber produktov Redmi je rozmanitý, pričom európsky trh je len menšou vzorkou toho, čo sa nachádza v Číne. Posledné úniky ale odkazujú na pripravovaný tablet značky, ktorý by mal patriť do segmentu prémiových zariadení. Vhodný by mal byť aj na hranie hier, pričom o výkon by sa mal starať jeden z prémiových čipsetov Snapdragon od Qualcommu.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

O výkonnom tablete značky Redmi sa rozpráva už nejaký ten čas. Prvé informácie o ňom sa objavili už v auguste, kedy známy leaker s prezývkou Digital Chat Station na sociálnej sieti Weibo informoval o tom, že takéto zariadenie je v príprave. Taktiež sme sa v rámci tohto úniku mohli dozvedieť o tom, že jeho predstavenie prebehne v roku 2025. V auguste ale zatiaľ šlo len o prototyp zariadenia, ktoré ešte nemalo úplnú podobu.

Teraz vieme, že by vo výbave mal zahrnúť čipset Snapdragon 8 zatiaľ neznámeho typu. Medzi pravdepodobné riešenia patrí napríklad Snapdragon 8 Gen 2 či Gen 3. Nie je vylúčené ani to, že v rámci šetrenia by herný tablet od Redmi využil aj cenovo dostupnejšiu alternatívu v podobe Snapdragonu 8s Gen 3. Ten síce nie je na úrovni vyššie spomenutých dvoch čipsetov, avšak výkonu má stále na rozdávanie.

Spomínaný tablet by sa mal sústrediť na výkon využiteľný pri hraní hier. Zároveň ale treba spomenúť aj to, že pôjde o tablet s menším displejom, spomína Digital Chat Station. Ďalšie informácie zatiaľ známe nie sú, no nakoľko teda pôjde o herný tablet, obsahovať by mohol aj niektoré súčasti typické aj pre herné smartfóny. Tešiť by sme sa mohli aj na herné tlačidlá či displej s vyššou obnovovacou frekvenciou.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.