Xiaomi spolu so sesterskými značkami pripravuje nové tablety.

Tablety sú na vzostupe, aspoň to teda naznačuje ich vývoj v priebehu posledných mesiacov. Zatiaľ čo boli pár rokov na ústupe z dôvodu zväčšovania displejov smartfónov a nižšieho záujmu zo strany zákazníkov, dnes sa predávajú ako teplé rožky. Ide totiž o praktické zariadenia, na ktorých si pozriete film, prehliadate stránky na internete a aj napriek veľkému displeju ide stále o menšie zariadenia ako notebooky. Mnohí ich tak využívajú aj na prácu a študenti ich obľubujú v školách.

Záujem o tablety si uvedomuje aj čínska spoločnosť Xiaomi, ktorá už tento rok predstavila spolu so sesterskými značkami viacero úspešných modelov. Hneď začiatkom roka sa tak ukázal veľký tablet Xiaomi Pad 6S Pro 12,4 a Redmi ukázalo modely Redmi Pad Pro, resp. Pad Pro 5G, ktorý je dostupný už aj na Slovensku. Teraz sa však vďaka známemu leakerovi dozvedáme o pripravovaných modeloch, ktoré sa predstavia v najbližších mesiacoch.

Xiaomi aj Redmi pracujú na nových tabletoch

Z vyjadrenia leakera s prezývkou Digital Chat Station vyplýva, že Xiaomi má v súčasnosti pracovať na dvoch tabletoch, pričom oba budú spadať do kategórie prémiových zariadení. Jeden z nich má však cieliť na milovníkov väčších displejov, no ako sme sa dozvedeli aj z nedávneho indického predstavenia modelu Redmi Pad SE 4G s menším 8,7″ displejom, výrobca experimentuje aj s menšími tabletmi. A práve druhý tablet by mal byť zástupcom kompaktnejších tabletov.

Xiaomi Redmi Pad ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi Redmi Pad Pro

Väčší tablet by mal byť súčasťou série Xiaomi Pad 7, ktorá by na trh mala prísť ešte tento rok. Nadviazal by tak na úspešnú sériu tabletov Xiaomi Pad 6, ktorá bola predstavená ešte minulý rok. Vo výbave by mal ponúknuť OLED displej a dizajn by mal korešpondovať so sériou Xiaomi 14, teda fotoaparát na zadnej strane by mal byť umiestnený do štvorcového ostrovčeka.

Druhý tablet bude zasa zástupcom značky Redmi. Aj napriek tomu že pôjde o menší tablet, leaker poukazuje na to, že pôjde o výkonný model. Tento tablet však bude zástupcom lacnejších modelov, keďže výrobca ušetrí na displeji. Ten by mal byť typu IPS LCD. Predstavenie tohto tabletu by ale malo prebehnúť až budúci rok, pravdepodobne počas prvých mesiacov. Ďalšie informácie o špecifikáciách nie sú v súčasnosti známe. Ak však aktuálne premýšľate o kúpe tabletu, dávame do pozornosti cenovo dostupné novinky v podobe Redmi Pad Pro, resp. jeho 5G verzie, ktorá nedávno vstúpila do predaja aj na Slovensku.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.