Spoločnosť Brembo za neuveriteľných 405 miliónov dolárov odkúpila producenta špičkových podvozkov – Öhlins Racing. Obe spoločnosti sú veľmi dobre známe a uznávané predovšetkým v motor-športe, ale aj v rámci bežných aplikácií pre široké spektrum automobilov a motoriek.

Ikonický výrobca bŕzd kúpil Öhlins od materskej spoločnosti Tenneco. Za predpokladu, že akvizícia splní všetky regulačné schválenia, pôjde o najväčší nákup v histórii Brembo. Akvizícia by mala byť finálne uzavretá v roku 2025.

Brembo
Brembo

Spoločnosť Öhlins Racing je známa svojimi komponentmi odpruženia zameranými na výkonné/športové autá a motorky, no podvozkové diely vyrábajú aj pre snežné skútre, štvorkolky alebo bicykle.  Spoločnosť so sídlom v Štokholme bola založená v roku 1976 a v súčasnosti má dva výrobné závody v Švédsku a Thajsku. V týchto lokalitách má aj dve výskumné a vývojové centrá + štyri distribučné a testovacie zariadenia vo Švédsku, Thajsku, Nemecku a Spojených štátoch. Öhlins Racing v súčasnosti zamestnáva približne 500 ľudí.

„Keďže spájame sily so spoločnosťou Brembo, sme nadšení, že môžeme odomknúť nové príležitosti na rast a využiť naše príslušné silné stránky a aktíva na podporu inovácií a poskytovanie ešte väčšej hodnoty našim zákazníkom a zamestnancom, povedal generálny riaditeľ Öhlins Racing, Tom Wittenschlaeger.“

Öhlins Racing
Öhlins Racing

Momentálne nie je zrejmé, či Brembo urobí nejaké významné zmeny v pracovnej sile alebo produktovej zostave. Brembo v posledných rokoch veľmi pekne expanduje a začiatkom tohto roka oznámilo aj nové výrobné zariadenie v Thajsku.

„Öhlins sa k Brembu veľmi hodí, povedal výkonný predseda Brembo, Matteo Tiraboschi. Je to svetovo uznávaná značka so solídnym biznisom a bezkonkurenčnou povesťou na pretekárskej dráhe i na cestách. Vítame Öhlins v našej skupine ako skvelú príležitosť na rozšírenie našej ponuky pre automobilový trh. S týmto prírastkom sme urobili ďalší krok vpred v našej stratégii poskytovať zákazníkom integrované inteligentné riešenia, využívajúce synergie medzi kľúčovými technológiami v „rohoch“ vozidla.“

Zdroj: motor1.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE