Xiaomi HyperOS 2.0 sa dostane do modelov, ktoré doteraz bežia na MIUI 14.

Čínsku spoločnosť Xiaomi v blízkej dobe čaká mnoho veľkých vecí. Pripravuje sa totiž predstavenie série Xiaomi 15, ktorá bude sviežou obnovou poslednej generácie s ešte lepšou výbavou. Okrem smartfónov ale už čoskoro vydá aj významnú aktualizáciu na Xiaomi HyperOS 2.0, pričom heslom tejto aktualizácie bude bezpečnosť, umelá inteligencia a optimalizácia. Významná aktualizácia sa však nebude týkať len najnovších smartfónov, potešia sa aj majitelia niekoľkoročných zariadení.

Informácia o tom, že Xiaomi HyperOS 2.0 príde aj do starších smartfónov, sa na internete objavila už dávnejšie. Zatiaľ sme k tomu nemali konkrétnejšie informácie, teraz sa však objavil zoznam modelov. Poteší pritom aj tých, ktorí majú viac ako tri roky staré smartfóny a z hľadiska veľkých aktualizácií už toho veľa neočakávali.

Xiaomi HyperOS 2.0 sa tak dostane aj do telefónov, ktoré doteraz bežia na nadstavbe MIUI 14. Čínsky výrobca si tak splní svoj sľub o tom, že na nový systém aktualizuje čo najväčší počet smartfónov. Týkať sa to má aj tých, ktoré sú už oficiálne bez podpory. Najnovší Android ale v telefónoch neočakávajte, aktualizáciu Androidu po boku Xiaomi HyperOS 2.0 nezískajú. Aj napriek tomu ide ale o dobrú správu, keďže z nových funkcií bude môcť profitovať väčšie množstvo zariadení. V prípade starších modelov tak ide o tieto zariadenia.

  • Mi 11, Mi 11 Lite, Mi 11 Lite 5G, Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra, Mi 11i, Mi 11X, Mi 11X Pro
  • Redmi 12, Redmi 12 5G, Redmi 12C
  • Redmi Note 12, Redmi Note 12S, Redmi Note 12 Pro, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note 12 Pro+ 5G
  • POCO C5
  • POCO M5, POCO M5s
  • POCO X5, POCO X5 Pro

Ako môžete vidieť, zoznam tvorí aj celá séria smartfónov Mi 11 či modely z radu Redmi Note 12. Séria Mi 11 pritom bola predstavená začiatkom roka 2021, už čoskoro to teda budú štyri roky od uvedenia týchto modelov na trh. Je treba spomenúť, že aktualizácia sa bude týkať aj telefónov s globálnou, resp. európskou ROM. Ak teda vlastníte niektorý z týchto smartfónov, v priebehu budúceho roka môžete rátať s aktualizáciou. Začiatok aktualizácie telefónov na globálnom trhu totiž začne zrejme až na prelome rokov 2024 a 2025.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.