Modelový rad Xiaomi 15 bude dizajnom viac prémiový.

Séria Xiaomi 15 sa pripravuje na predstavenie, ktoré by malo prebehnúť už čoskoro. Nepôjde ale o predstavenie na globálnom trhu. Ako má čínsky výrobca vo zvyku, čínske predstavenie prebieha o niečo skôr ako to globálne, rozdiel vie byť aj niekoľko mesiacov. V Číne sa teda modely zo série Xiaomi 15 odprezentujú už 23. októbra, v Európe smartfóny očakávame až vo februári. Rozdiely medzi telefónmi ale nebudú veľké.

Aktuálne sa model Xiaomi 15 Pro objavil na plagáte, ktorý odhaľuje jeho kompletný dizajn. Podľa tohto plagátu sa modelový rad Xiaomi 15 má odlišovať od predchádzajúcej generácie výraznejšie, čo nie je vôbec zlá správa. Séria Xiaomi 14 sa totiž podobala na generáciu Xiaomi 13, je teda čas na zmenu dizajnu. Zároveň budú modely vyzerať opäť o stupeň viac prémiovo, vďaka použitým materiálom.

Xiaomi 15 Pro v prémiových farbáchZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 15 Pro v prémiových farbách

Ostrovček s fotoaparátom má byť mierne odlišný a už na snímke je vidno, že fotoaparát získa tri snímače. Na tomto ostrovčeku sa opäť vyníma logo spoločnosti Leica, ktorá bude aj naďalej spolupracovať s čínskym výrobcom smartfónov. Hrany telefónu majú byť o niečo viac zakrivené a zdá sa, že Xiaomi 15 Pro získa celokovovú konštrukciu. Rámiky, aj ostrovček s fotoaparátom a zadná strana by mohli byť kovové. Xiaomi nám už pri sérii 14T odprezentovalo nový titánový dizajn, ktorý má byť znakom prémiových vlastností smartfónu a model na snímke nám tento dizajn bezpochyby pripomína.

Xiaomi 15 Pro v striebornej farbeZdroj: xiaomiadictos.com
Xiaomi 15 Pro v striebornej farbe

Na internete sa tento smartfón objavil v štyroch farebných prevedeniach. Niektoré z nich pôsobia luxusne, iné zasa hravo, no zároveň prémiovo. Pôjde o striebornú, zlatú, zelenú a modrú, pričom očakávame, že niektoré z nich budú exkluzívne len pre vybrané trhy. V prípade modelu Xiaomi 15 Pro ale zostáva otázna aj celková dostupnosť telefónu. Povráva sa totiž, že Pro verzia by mala byť opäť určená len pre čínsky trh. Na globálny trh by namiesto neho mala prísť verzia Ultra.

V každom prípade si ale na bližšie informácie ohľadom globálneho predstavenia budeme musieť počkať. Teraz sa tak môžeme sústrediť len na čínske predstavenie, no taktiež na nedávno predstavenú sériu Xiaomi 14T, ktorá má potenciál stať sa predajným hitom.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.