Hyundai oznámil, že v blízkej budúcnosti uvedie na trh INSTER Cross ako atraktívny variant úplne nového modelu INSTER.

Tento kompaktný crossover s outdoorovo ladeným dizajnom ponúkne všestrannosť modelu INSTER a zároveň bude pripravený na malé dobrodružstvá v prírode.

Hyundai Inter Cross
Hyundai Inter Cross

Odvážny crossoverový dizajn

Už základná verzia INSTER, ktorá sa veľkosťou nachádza na pomedzí mini áut segmentu A a malých vozidiel segmentu B, ponúka priestranný interiér, veľkorysý batožinový priestor, dobrú ovládateľnosť, praktickosť a vysokú variabilitu. INSTER Cross k tomu navyše pridáva aj výrazné exteriérové ​​a interiérové ​​dizajnové prvky v outdoorovom štýle.

INSTER Cross sa vyznačuje širokými, hranatými prednými a zadnými nárazníkmi, ktoré zdôrazňujú jeho dobrodružný charakter, ako aj výraznými čiernymi ochrannými panelmi. Predné a zadné kryty podvozku spolu s ochranou prahov a 17-palcovými kolesami z ľahkej zliatiny poskytujú extra ochranu pri jazde po nerovných cestách. K štandardnej výbave patria aj strešné nosiče s možnosťou pridať strešný kôš, ktorý poslúži na prepravu všetkého potrebného na každodenné potreby, vonkajšie športy či výlety do prírody.

Hyundai Inter Cross
Hyundai Inter Cross

INSTER Cross bude v ponuke s exkluzívnou farbou exteriéru, matným zeleným lakom Amazonas Green Matte, ako aj v ďalších piatich farbách, ktoré sú dostupné aj pre „klasický“ INSTER – Atlas White, Unbleached Ivory, Aero Silver Matte, Abyss Black Pearl a Tomboy Khaki.

Atraktívny interiér a moderné technológie

Aj v interiéri ponúkne INSTER Cross špeciálnu kombináciu farieb a čalúnenia – sivú látku s limetkovo-žltými akcentmi, ktoré nebudú chýbať ani na palubnej doske. Silnou stránkou vozidla je tiež všestrannosť a vysoká variabilita interiéru. Všetky sedadlá sa dajú sklopiť do roviny, predný rad umožňuje jednoduchý prechod z jednej strany na druhú a pozdĺžne posuvné sedadlá s nastaviteľným sklonom operadiel v druhom rade sú delené v pomere 50/50.

Hyundai Inter Cross
Hyundai Inter Cross

Rovnako ako východiskový model INSTER, aj INSTER Cross bude štandardne dodávaný s mnohými bezpečnostnými prvkami, ktoré sú zvyčajne dostupné skôr v autách z vyšších segmentov. Okrem elektrického dojazdu až 360 kilometrov na jedno nabitie bude možné toto auto nabiť z 10 na 80 % kapacity batérie za približne 30 minút. Bohatý balík bezpečnostných systémov a asistentov ponúkne okrem iného napríklad aj asistent jazdy na diaľnici HDA 1.5, inteligentný tempomat Smart Cruise Control či asistent na predchádzanie zrážke vpredu Forward Collision-Avoidance Assist 1.5.

Výroba modelu INSTER Cross začne vo výrobnom závode Hyundai v Južnej Kórei koncom tohto roka. Do slovenských predajní dorazia prvé kusy na jar roku 2025.

Zdroj: Hyundai

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.