YouTube Premium Lite je v príprave a v súčasnosti niektorí používatelia evidujú možnosť zapojiť sa do testovacieho programu.

Služba YouTube je jednou z najviac používaných služieb na internete. Vyznačuje sa totiž ako video, tak aj audio obsahom, ktorého je skutočne množstvo. V základnom stave bez predplatného sa dá bežne využívať, no komfort nie je taký, ako v prípade predplatného Premium. To odomyká prezeranie obsahu bez reklám, na pozadí či so zamknutou obrazovkou. Samozrejme ale nie je najlacnejšie. A možné je, že sa bude v budúcnosti zdražovať.

V minulosti bolo však v ponuke aj lacnejšie predplatné s názvom YouTube Premium Lite. Takéto predplatné ale bolo dostupné len na vybraných trhoch a dnes nie je k dispozícii. Pôvodní predplatitelia prešli na štandardné drahšie prémiové predplatné alebo jednoducho začali pozerať obsah s reklamami. Presne o tom totiž predplatné Lite bolo, aby sa videá zobrazovali bez reklám. Iné výhody ako sledovanie obsahu na pozadí však neboli dostupné, cena ale bola férová.

youtube logo na smartfoneZdroj: freestocks.org

V posledných dňoch ale YouTube začal na vybraných trhoch informovať o predplatnom s prívlastkom Lite. Niektorí návštevníci sa môžu dokonca zapojiť do testovania tohto typu predplatného a mať k nemu prednostný prístup. Potvrdil to aj samotný YouTube, ktorý sa vyjadril na otázku Android Authority o tom, či skutočne bude predplatné Premium Lite k dispozícii. Platforma informovala aj o tom, ktorých krajín sa to bude týkať.

Aktuálne sa do testovania môžu zapísať len návštevníci YouTube v troch krajinách. Jedna z nich je dokonca európska a nie je od Slovenska ďaleko. Ide o Thajsko, Austráliu a Nemecko. Práve prítomnosť tohto predplatného v Nemecku, resp. jeho testovanie naznačuje, že by sme sa lacnejšieho predplatného pre YouTube mohli dočkať aj na Slovensku. Potvrdené to zatiaľ ale nie je.

Rovnako nie je známe ani to, v akej podobe YouTube Premium Lite bude, či aký bude cenový rozdiel medzi ním a štandardným predplatným Premium. YouTube však informuje, že podoba bude iná ako pôvodné predplatné Lite. Je teda pravdepodobné, že sa nebude týkať len blokovania reklám, získa možno aj niečo navyše. Na konkrétnu podobu si ale budeme musieť počkať.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.