Ceny sa odlišujú podľa krajiny.

Podobne ako ostatné streamovacie služby, aj Google oznámil veľké zdražovanie služby YouTube Premium. Cenu v rámci aktuálnej vlny zdražovania zvýšil vo viac ako 15 krajinách, pričom v niektorých prípadoch zdražoval aj o viac ako 40 %.

Na zmenu cien upozornili používatelia tejto služby na sociálnych sieťach, kde ventilovali svoju frustráciu. Platí to najmä pre používateľov z Česka, pre ktorých sa mení cena individuálneho predplatného zo 179 (7,15 eura v prepočte) na 209 korún (8,35 eura v prepočte) a cena rodinného predplatného z 269 (10,75 eura v prepočte) na až 389 korún (15,55 eura v prepočte).

Google zvyšuje ceny aj v ďalších európskych krajinách, ako je Írsko, Holandsko, Taliansko a Belgicko, kde dochádza k zvýšeniu ceny predplatného z 11,99 na 13,99 eura, resp. zo 17,99 na 25,99 eura v prípade rodinného predplatného.

Zdá sa, že Slováci sa aktuálnej vlne zdražovania vyhli. Email o zdražovaní sme zatiaľ do redakcie nedostali a nezaznamenali sme ani príspevky od iných používateľov zo Slovenska. Na webovej stránke služby YouTube Premium pre Slovensko sú aj naďalej uvádzané ceny 7,19 eura pre individuálne predplatné a 10,99 eura pre rodinné predplatné.

V prípade českej stránky tejto služby už YouTube uvádza zvýšené ceny. Uvidíme, ako dlho ponechá Google na Slovensku aktuálne ceny pre YouTube Premium, avšak dá sa predpokladať, že v prípade budúceho zdražovania nás čaká podobný nárast ceny, aký teraz postihol Čechov.

Pripomeňme, že na Slovensku v posledných týždňoch zvyšoval ceny predplatného aj Netflix aj Disney+.

Aktuálne ceny predplatného za YouTube PremiumZdroj: TOUCHIT
Aktuálne ceny predplatného za YouTube Premium. V prípade Česka sú už uvádzané ceny po zdražení. Slováci sa terajšej vlne zdražovania vyhli

Zdroj: vlastné, Threads, reddit

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit