Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 42. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. EÚ bude môcť vidieť, čo si píšete cez WhatsApp a v iných aplikáciách

Kontrola zo strany EÚ je, ako inak, dláždená najlepšími úmyslami. V prípade sporného „Chat Control“ zo strany EÚ sa hovorí o boji proti zneužívaniu detí. Potom tu máme boj proti praniu špinavých peňazí vo forme reštrikcií pre kryptomeny. V komunite odborníkov na túto problematiku sa hovorí, že nefunguje efektívne. Náklady sú vyššie ako „zachránené“ peniaze.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Xiaomi dodržalo sľub: HyperOS 2.0 príde aj do týchto starších smartfónov

Čínsku spoločnosť Xiaomi v blízkej dobe čaká mnoho veľkých vecí. Pripravuje sa totiž predstavenie série Xiaomi 15, ktorá bude sviežou obnovou poslednej generácie s ešte lepšou výbavou. Okrem smartfónov ale už čoskoro vydá aj významnú aktualizáciu na Xiaomi HyperOS 2.0, pričom heslom tejto aktualizácie bude bezpečnosť, umelá inteligencia a optimalizácia. Významná aktualizácia sa však nebude týkať len najnovších smartfónov, potešia sa aj majitelia niekoľkoročných zariadení.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Android 15: Mega zoznam zariadení, ktoré ho získajú

Android 15 si svoj debut už stihol odbiť pri značkách ako napríklad vivo a iQOO, avšak oficiálne vydanie spoločnosťou Google je naplánované na 15. októbra. Nový Android by mal byť v tento deň k dispozícii pre prvé podporované Pixel smartfóny, počnúc aktuálnymi modelmi Pixel 9 Pro XLPixel 9 a ďalšími

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Mapy.cz dostanú platenú verziu, čím sa bude odlišovať

Aplikácia a služba Mapy.cz patrí medzi obľúbené alternatívy k aplikáciám, ako sú Mapy Google či Waze. Svoju popularitu si získala najmä všestrannosťou. Výborne funguje aj na navigáciu v mestách či v autách a rovnako užitočným pomocníkom je aj v lesoch a na turistike.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Samsung Galaxy S24 Ultra vs. Pixel 9 Pro XL: ktorý fotí lepšie?

Telefóny Galaxy S24 Ultra a Pixel 9 Pro XL patria k tomu najlepšiemu, ak chcete prostredie Android a Google služby. Otázkou je, ktorý z týchto telefónov fotí lepšie. My sme si oba telefóny zobrali na viacero našich služobných ciest a fotili sme počas slnečného dňa, ale aj hlbokej noci. Celkovo sme urobili vyše sto testovacích fotografií a z nich sme pre vás do tohto článku vybrali 9 z nich. Vyberali sme hlavne fotografie, ktoré zachytávajú fotograficky náročnejšie scény.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Ktoré smart hodinky si kúpiť? (OKTÓBER 2024)

Testovaniu inteligentných hodiniek sa venujem od roku 2015, od roku 2019 s nimi aktívne športujem. Nie som profesionálny športovec, avšak smart hodinky ma bavia a pomáhajú mi dodržiavať zdravý životný štýl. Považujem ich za užitočného pomocníka – či už z hľadiska smart funkcií, alebo zdravotných a športových funkcií.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: