LocalSend na zdieľanie súborov medzi zariadeniami. Nič jednoduchšie neexistuje.

Smartfóny majú rôzne technológie, ako posielať súbory bezdrôtovo, nie vždy ale fungujú. Využiť môžete proprietárne riešenia od Samsungu, Xiaomi alebo natívne posielanie dát cez funkciu Quick Share od Googlu. Skúste poslať 800 súborov medzi Samsungom a TCL telefónom cez Quick Share a radšej nájdete niekoho kto má notebook a kábel.

LocalSend funguje aj ako prenosná verzia. Stačí spustiť na systémoch s Windows, macOS, Linux, Android a iOS a byť so zariadeniami na rovnakej Wi-Fi. Pozor na VPN, ktorá môže byť nastavená na blokovanie lokálneho prístupu do siete, vtedy sa zariadenia neuvidia.

Po spustení aplikácie na žiadaných zariadeniach stačí vybrať, či chcete dáta prijať alebo odoslať. Pri druhej voľbe sa dajú vybrať súbory alebo celé adresáre. Posielať sa dajú aj textové informácie, ktoré vložíte do ľubovoľného počtu polí / správ.

Prenosy sa dajú chrániť PIN kódom, nastaviť si adresár, kam sa majú primárne ukladať súbory a ako detail je tu výber motívu (svetlý, tmavý) alebo automatické spustenie po štarte zariadenia. Výborná aplikácia, ktorá funguje bez toho, aby bolo potrebné niečo povoliť a nastavovať v systéme.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.