Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Eaton, ktorá sa zaoberá riadením energie, predstavila nové UPS zo svojho radu 9PX s výkonom 2,2 kW a 3 kW, ktoré sú vhodné na zabezpečenie vysokokvalitnej ochrany napájania pre virtuálne servery, hyperkonvergované riešenia, sieťové zariadenia a malé dátové úložiská.

Hlavnou charakteristikou týchto inovatívnych UPS je jednotkový účinník, čo znamená, že u daného menovitého výkonu sú zariadenia UPS schopné napájať viac zariadení než tradičné UPS. Tieto produkty sa ďalej vyznačujú výnimočne vysokou účinnosťou, čo znižuje náklady na elektrickú energiu a požiadavky na chladenie. Navyše sú k dispozícii v sieťových verziách, ktoré podporujú pokročilé virtualizačné schopnosti.

Nové UPS radu 9PX spoločnosti Eaton sú k dispozícii vo veľkosti 2U – tie umožňujú efektívne využitie priestoru v tradičných hlbokých IT stojanoch   vo veľkosti 3U, ktoré sú vhodné na použitie v stojanoch s obmedzenou hĺbkou alebo pre ochranu tradičných IT zariadení v samostatne stojacom vyhotovení.

„Tieto nové UPS prenášajú výhody našich modelov 9PX vyšších výkonov, ktoré už preukázali svoj úspech a svoju obľúbenosť, do menších aplikácií,“ uviedol Christophe Jammes, marketingový manažér výrobkov v spoločnosti Eaton EMEA.

„Napríklad jednotkový účinník je niečo, čo je pre našich zákazníkov veľmi dôležité, pretože v jeho rámci je menovitý činný výkon číselne identický s menovitou činnou záťažou, ktorú je schopný napájať. V dôsledku toho môžu používatelia získať zo svojho UPS väčší užitočný výkon – zvyčajne o 11 % – nie sú už teda nutné žiadne výpočty na stanovenie veľkosti záťaže, ktorú môže UPS podporovať.“

Tieto nové UPS systémy sa vyznačujú topológiou dvojitej konverzie, ktorá zaisťuje účinnú ochranu proti všetkým typom problémov s kvalitou napájania, a obsahujú vnútorný bypass pre zachovanie napájania záťaže v prípade preťaženia alebo poruchy UPS.

UPS Eaton radu 9PX zodpovedajú požiadavkám programu Energy Star a pri prevádzke v online režime sú schopné dosiahnuť účinnosť 94%, čo pomáha udržiavať prevádzkové náklady a dopad na životné prostredie na minime.

Všetky modely majú vstavaný LCD displej, ktorý poskytuje úplné informácie o stave a prevádzkové analytické údaje spoločne so sledovaním spotreby energie až na úroveň skupiny zásuviek. Ovládanie skupín zásuviek je zabezpečené pre dve skupiny, čo uľahčuje postupné spúšťanie, prednostné odstavovanie nedôležitých zariadení a vzdialené opätovné spúšťanie odstavených serverov.

Systém pokročilej správy batérií Eaton Advanced Battery Management (ABM) predlžuje životnosť batérií až o 50%. V prípade potreby výmeny batérií existuje funkcia výmeny za prevádzky, ktorá znamená, že je možné výmenu uskutočniť bez prerušenia napájania na jednotlivých úrovniach záťaže.

Sieťové verzie nových UPS radu 9PX pripravené pre virtualizáciu, ponúkajú tesnú integráciu s virtuálnymi prostrediami VMWare, HyperV, RedHat a Citrix, čo uľahčuje zavádzanie automatických zásad obnovy po haváriách, ktoré súvisia s výpadkom napájania. Navyše môže byť zariadenie 9PX sledované pomocou obľúbeného cloudového správcu VMWare vRealize a Microsoft MS SCOM.

Viac informácií o UPS radu 9PX UPS 2 200- 3 000 kVA nájdete na adrese:  www.eaton.eu/9px3kva.

Značky: