Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Univerzitný technologický inkubátor STU oslavuje  v stredu 19.10. 2016 svoje 10. výročie, za ten čas podporil takmer 50 inovatívnych firiem.

V inkubátore STU začínal aj Innovatrics – spoločnosť, ktorá pred pár dňami získala ocenenie IT produkt roka 2016.

Jej príbeh aj príbeh ďalších startupov a firiem, ktoré založili študenti a absolventi technických škôl, si môžete vypočuť na podujatí pri príležitosti 10. výročia v stredu 19.10.2016 o 14.00 h v Univerzitnom technologickom inkubátore STU na Pionierskej 15 v Bratislave.

Srdečne vás pozývame.

inkubator_vyd2016_7_nowat

V inkubátore pri príležitosti výročia otvoríme aj nové coworkingové centrum Flexi Room.

Niektoré firmy, ktorých príbeh zaznie na podujatí:

AI-MAPS – Spoločnosť AI-MAPS chce ukázať ľudom nové možnosti práce s mapou a presvedčiť ich, že aj mapy môžu myslieť. Vytvárajú inteligentné mapové aplikácie, ktoré rozširujú dáta zákazníka o priestorový rozmer a vizualizujú ich interaktívnou formou…

Facemedia – Spoločnosť FaceMedia sa zaoberá inováciami v oblasti digitálneho out-of-home marketingu. Vyvinula digitálny citylight – Faceboard. Umožňuje cielené zobrazovanie reklamy so zreteľom na pohlavie a vek cieľovej skupiny.

Instrolab – Spoločnosť Instrolab, s.r.o. sa zaoberá designom a výrobou vedeckého vybavenia, vývojom a predajom cenovo dostupných skenovacích sondových mikroskopov a ich súčastí pre potreby výskumu, vývoja a vzdelávania.

Krempasky – Spoločnosť KREMPASKY s.r.o. je architektonický ateliér s zameraním na navrhovanie trvale udržateľných budov. Výsledným produktom sú budovy postavené na základe metód, materiálov a postupov, ktoré nezahŕňajú len budovu ako takú, ale aj samotnú výstavbu a demoláciu. Využívajú pritom recyklovateľné materiály z blízkeho okolia budovy s čo najnižším ekologickým dopadom.  Pri „eko výstavbe“ sa snažia minimalizovať množstvo energie potrebnej k výstavbe a užívaniu budovy.

Innovatrics Dnes má spoločnosť INNOVATRICS v biometrii svetové meno, cez viac ako 500 úspešných projektov. Základnými produktami sú AFIS (Automated Fingerprint Identification System) a SDK (Software Development Kit). Ide o softvérové riešenia, ktoré prostredníctvom biometrických prvkov (odtlačky prstov, tvár, dúhovka) dokážu spoľahlivo overiť identitu človeka. Vďaka nim dokáže firma pokryť menšie aj veľké projekty: národné registre obyvateľstva (voľby, pasy, občianske a vodičské preukazy), vo finančnom sektore využívajú ich riešenia napríklad banky na overovanie identít klientov. Softvér od INNOVATRICS nájdete tiež pri bezpečnostných prvkoch na letiskách, súdoch, ambasádach. Využíva ich aj súkromný sektor – firmám riešia dochádzkové a prístupové systémy pre zamestnancov.

Solargis je medzinárodná technologická a konzultačná spoločnosť v oblasti merania a hodnotenia slnečného žiarenia pre potreby výroby slnečnej elektrickej energie. Spoločnosť dodala do dnešného dňa dáta o slnečnom žiarení a konzultačné služby zákazníkom z viac než 80-tich krajín sveta na 5 kontinentoch. Zákaznícke spektrum siaha od developerov slnečných elektrární všetkých veľkostí, cez operátorov elektrických sústav až po svetové energetické spoločnosti.

Značky: