Spoločnosť Withings má v portfóliu okrem inteligentných hodiniek aj rôzne iné zaujímavé produkty

Na výstavisku CES v Las Vegas sme v stánku Withings spozorovali nové produkty, ktoré sú obzvlášť špecifické. Minimálne jeden z nich – inteligentná kefa/hrebeň na vlasy. Koho by napadlo, že si bude česať vlasy (skôr nežnejšie pohlavie) a následne skontroluje aplikáciu, či prebehlo česanie v poriadku a či vlasom niečo nechýba. Scifi? Nie, je to reálny, avšak trošku „bláznivý“ produkt. Takže, idete sa česať, zoberiete si smartfón, zapnete aplikáciu a kontrolujete, či postupujete správne. Veď prečo nie, v minulom roku predstavil Philips zubnú kefku s aplikáciou, tak prečo nerobiť kompletnú rannú hygienu a potrebné úkony s telefón v ruke, ktorý nás bude upozorňovať – či to robíme správne. Zaujímavá úvaha.

„Kefa Withings Hair Coach získala aj ocenenie za inováciu – CES AWARDS. Produkt bol vytvorený v spolupráci s Kérastase a L’Oréal.“

Dizajn kefy je takmer na nerozoznanie od bežných – prémiových kief. Vyzerá skutočne dobre. Má ergonomický tvar a hustú česaciu plochu, ktorá je kombinovaná – vlákna nylonu dopĺňajú diviačie štetiny. Rozdiel (od bežných kief) spočíva v tom, že pri domácom česaní (by ste mali) získavate kompletnú diagnostiku vašich vlasov. Kefa disponuje niekoľkými špeciálnymi senzormi, rukoväťou s vibračnou odozvou a Bluetooth pripojením. Nabíjanie kefy by malo* prebiehať cez microUSB – s výdržou niekoľkých týždňov. Párovanie je jednoduché a k úplnej funkčnosti je potrebná ešte aplikácia – Hair Health. Tá je zdarma a dostupná pre platformy Android a iOS.

Senzory v zariadení

  • mikrofón, ktorý počúva znenie vlasov a identifikuje manipuláciu s nimi
  • trojosí tlakový senzor, ktorý meria silu prítlaku
  • akcelerometer
  • gyroskop
  • viacero vodivých sond na určenie vlhkosti

Funkčnosť a možnosti

Kefa funguje jednoducho, má automatickú detekciu česania – zber dát sa aktivuje automaticky a po/pri česaní sú dáta odosielané do smartfónu. Analýza spočíva v detekcii suchosti vlasov, poškodenia vlasovej štruktúry a optimálneho rozloženia/rozčesania vlasového mazu tak, aby sa predchádzalo zamotávaniu vlasov. Okrem analýzy vás môže kefa trénovať. Počas česania vás vibračnou odozvou a v aplikácii upozorní, ako správne postupovať (smer, tlak a pod.). Samozrejmosťou je kompletný report/história vašich česaní, a tiež vývoj zdravia vlasov v priebehu používania. Zdieľanie výsledkov na sociálne siete je nepochybne zakomponované (Náš typ – integrovať selfie kameru a je z toho ideálny spoločník pre ženy do kúpeľne). Nebudú chýbať ani osvedčené typy pre vaše vlasy – od spoločností Kérastase a L’Oréal.

Dostupnosť a cena

Produkt je to nepochybne zaujímavý, no sme zvedaví, ako sa mu bude v budúcnosti dariť a koľko ľudí po takomto riešení siahne. Kefa má byť (predpoklad) dostupná na jeseň tohoto roku – 2017, čiže ideálny darček pre vašu nežnejšiu polovičku na Vianoce. Cena nepresiahne 200 eur, ale presný údaj zatiaľ nie je. To je relatívne dosť. Produkt bude možné zakúpiť na e-shopoch – Withings, L’Oréal a Kérastase.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE