Bolo to naozaj rýchle – po menej ako mesiac od špekulácií Nokia kúpila spoločnosť Withings za 170 miliónov Eur. 

Nokia dnes oznámila, že dokončila avizovaný nákup a už naozaj vlastní túto známu francúzsku firmu, ktorá je špecialistom na rôzne gadgety. V produkcii firmy Withings sú najmä zariadenia pre športovcov, ale aj na sledovanie životného štýlu a napr. aj inteligentné váhy. Spoločnosť bude teraz vytvárať novú digitálnu divíziu s označením Digital Health business unit. Tú bude viesť doterajší šéf firmy Withings, Cédric Hutchings. Pre bežných zamestnancov sa toho zatiaľ veľa nemení, akurát teraz patria pod firmy Nokiu, ale robia to, čo robili doteraz.

Pre Nokiu je to ďalšia veľká zmena po tom, ako predala svoju divíziu mobilných telefónov spoločnosti Microsoft za 7,2 miliardy dolárov v roku 2014. Budúcnosť týchto telefónov vo vlastníctve Microsoftu je pritom pomerne otázna. Okrem nákupu firmy Withings  sa Nokia začala presadzovať aj v oblasti virtuálnej reality so svojou kamerou Ozo 360.

Budúcnosť firmy Nokia budeme v TOUCHIT detailne sledovať. 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.