Panasonic predstavil na výstave Photokina 2018 viacero zaujímavých produktov a služieb.

Prvýkrát v histórii predstavil dvojicu systémových kompaktov čiže bezzrcadlovek v plnoformátovom (tzv. Fullframe) vyhotovení. Znamená to, že  používa snímač veľkosti 35 mm filmového políčka. Ide o modely LUMIX S1R a S1. Ako prvé na svete dokážu nahrávať videozáznamy v rozlíšení 4K s frekvenciou 60p / 50p. Do ich výbavy patrí tiež systém obrazovej stabilizácie Dual I.S. Modely radu LUMIX S sa dostanú na trh začiatkom roka 2019.

Pre Micro Four Thirds formát spoločnosť Panasonic ako prvá na svete vyvíja širokouhlý výmenný zoomový objektív so svetelnosťou f1,7 a ohniskom 10-25 mm (v prepočte na kinofilm 35 mm činí ohnisková vzdialenosť 20-50 mm).

Na tlačovej konferencii oznámili zástupcovia firiem Leica Camera AG, Panasonic a Sigma, že uzatvárajú strategické partnerstvo. Nové združenie nazvané L-Mount Alliance umožňuje týmto spoločnostiam spoluprácu, ktorý ocenia zákazníci všetkých troch partnerov. Panasonic aj Sigma budú môcť využívať všetky výhody renomovaného systému Leica L a vyrábať pre neho fotoaparáty i objektívy.

Spoločnosť Panasonic ponúka tiež programy pre aktualizáciu firmvéru pre modely DC-GH5, DC-GH5S, DC-G9 a DC-GX9. Cieľom je vylepšený výkon, ešte rýchlejšie ostrenie a jednoduchšie ovládanie prístroja.

Spoločnosť Panasonic tiež predstavila službu LUMIX PRO určenú pre profesionálnych zákazníkov systému LUMIX. Ide o dynamický servisný balík, ktorý sa v budúcnosti bude meniť podľa potrieb zákazníkov.

Ďalej spoločnosť Panasonic oznámila, že uzavrela partnerstvo s fotografickou agentúrou Getty Images. Cieľom spolupráce je podporiť fotožurnalistické projekty, vytvorené výhradne s fotoaparátmi radu Panasonic LUMIX. Program nazvaný Getty Images x LUMIX pobeží do marca 2019. Špičkoví fotografi zastúpenie agentúrou budú mať príležitosť uskutočniť projekt podľa chuti s pomocou našich ľahkých a odolných modelov. Celá akcia zapadá do dlhodobej stratégie spoločnosti Panasonic, ktorá prostredníctvom fotoaparátov LUMIX podporuje to najlepšie z fotografickej kultúry.