Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od júla tohto roku sa rozširuje ponuka najpredávanejších nabíjacích staníc pre elektromobily. ABB uvádza na trh nový kompaktnejší a vysokovýkonný nabíjací stojan Terra 184. Svojimi parametrami je najnovší prírastok tohto inovatívneho svetového lídra ideálny pre použitie najmä v mestách.

Nový nabíjací stojan Terra 184 je rýchly, kompaktný, s pevnou konštrukciou. Umožňuje nabíjanie až  troch elektroáut naraz, čo je výhodné tak pre vodičov ako aj prevádzkovateľov. Pri výkone nabíjania 180 kW ju môžu využívať vozidlá všetkých veľkostí, či už ide o najnovšie alebo budúce generácie osobných elektromobilov, autobusov alebo nákladných vozidiel. Na rozdiel od iných vysokovýkonných nabíjacích staníc zaberá však Terra 184 plochu menej ako 0.5 m2. Navyše, nie je potrebné inštalovať samostatnú elektrickú skriňu. Tým sa stáva perfektným rýchlym a kompaktným riešením pre mestá a obce s limitovaným priestorom.

Podľa OSN sú to práve mestá, ktoré sú zodpovedné za viac ako 60 % emisií skleníkových plynov vo svete. Je teda potrebné, aby rýchlo rastúce mestské aglomerácie prijali proaktívne kroky k zníženiu svojich emisií. Elektromobilita v tejto otázke zohráva dôležitú úlohu. Na to, aby však v zaľudnených mestských oblastiach, kde sú čas a priestor neustále nedostatkovým tovarom, prežila, treba pristúpiť k adekvátnym riešeniam. Terra 184 od ABB, ktorá svojim dizajnom šetrí čas a priestor, je odpoveďou. Podporuje všetky štandardy nabíjania dostupné na trhu – CCS, CHAdeMO aj AC – a vyhovie požiadavkám všetkých batérií do 920 V. Stanicu je možné prispôsobiť individuálnym potrebám prevádzkovateľa, napr. prispôsobenie terminálu pre platby platobnými kartami, či prispôsobenie obrazovky alebo dĺžky nabíjacích káblov , ktorá bola navrhnutá až do  8 metrov pre maximálne pohodlie pri nabíjaní.

Od svojho vstupu na trh s elektromobilitou pred 10 rokmi dodala spoločnosť ABB viac ako 14 000 rýchlonabíjacích staníc vo viac ako 80 krajinách sveta. Spoločnosť tiež nedávno získala ocenenie Global E-mobility Leader 2019 za svoj prínos na poli udržateľnej dopravy. Ako povedal pri otváraní trhu s novým výrobkom riaditeľ ABB pre oblasť nabíjacích riešení Frank Muehlon, „najnovším prírastkom do rodiny Terra sme splnili požiadavky miest nielen súčasné, ale aj tie budúce. Flexibilnú črtu našich riešení môžu využiť aj terajší prevádzkovatelia iných modelov Terra, ako napríklad Terra 94 alebo 124. Pridaním dodatočných výkonových modulov ich môžu “upgradovať” na Terra 184.”

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je poprednou technologickou spoločnosťou a lídrom digitálnej transformácie priemyselu. S viac ako 130-ročnou históriou inovácií sa ABB dnes koncentruje na špičkové riešenia v štyroch oblastiach: elektrifikácia, priemyselná automatizácia, pohony a robotika a automatizáca, ktoré podporuje spoločná digitálna platforma ABB Ability™.  Skupina ABB zamestnáva okolo 110 000 zamestnancov vo viac ako 100 krajinách sveta. Na Slovensku pôsobí od roku 1991 a v súčasnosti má zastúpenie v piatich mestách Slovenska. Zamestnáva tu spolu niečo vyše 250 ľudí. Súčasťou skupiny ABB na Slovensku je aj firma Pucaro v Piešťanoch.

Značky: