Potrebujete vytvoriť PDF? Alebo potrebujete z PDF dostať informácie a uložiť ich do Wordu či Excelu? Na to je tu tento softvér.

Able2Extract Professional 12 je univerzálny program, ktorý spracuje PDF súbory takmer podobne ako pri použití bežného programu na prácu s textami alebo tabuľkami.

Môžete ich dokonca editovať, pridávať vlastné komentáre, nahradzovať slová alebo extrahovať z dokumentu len tabuľky. Tie potom uložiť do Excelu alebo do prezentácie v PowerPointe. Je na vás, čo budete so softvérom robiť.

Všetko podstatné s PDF

V programe sa vždy pracuje s PDF formátom, no do okna programu môžete pretiahnuť aj iné súbory a tie následne upravovať ako PDF. Ich konverzia prebehne automaticky. Všetko vrátane rozpoznávania znakov. Teda vytvorí sa tzv. prehľadávateľné PDF. Jeho texty bude môcť označiť podobne ako v klasickom textovom editore.

V takto spracovanom súbore sa bude dať aj vyhľadávať. Nástroj je teda vhodný aj na PDF dokumenty, ktoré majú ale povahu klasického skenu a texty v nich sú vlastne len obrázky. Vďaka OCR modulu budú texty na obrázkoch rozpoznané. Aj vďaka tomu je potom možné rôzne PDF súbory uložiť do iných formátov. Nielen do Wordu, Excelu ale aj Publisheru, HTML podoby alebo CSV. Takisto sa dajú dáta v PDF súboroch exportovať ako obrázky.

Do PDF súboru môžete pridávať ochranný vodoznak naformátovaný podľa vašich preferencií alebo tiež pečiatku (napríklad koncept, dôverné atď.). Takisto sa dajú vyplňovať formuláre. Napríklad, ak žiadate o víza. Stiahnete si PDF, nemusíte ho vytlačiť a vyplňovať perom. Priamo v tomto programe sa dá celý formulár vyplniť.

Polia sú rozpoznané automaticky a zároveň vy môžete pridávať vlastné polia. Stačí skonvertovať Word do PDF a v ňom si vytvoriť aktívne polia. Tieto budú rozpoznané aj iným programom na prácu s PDF. Nie je potrebné mať aplikáciu Able2Extract Professional.

Extrahovanie dát sa dá robiť po dokumentoch, prípadne jeho častiach ako aj v jednej dávke. Program je pripravený aj na hromadné akcie.

Editovanie dokumentu

Do PDF dokumentu sa dajú dopísať vlastné texty. To znamená, že ho môžete kompletne pretvoriť a to priamo v programe a PDF formáte. Nemusíte sa zaoberať dodatočnou konverziou. Je na vás, či pôjde o malé bloky textu alebo väčší rozsah. Takisto sa dajú texty odstraňovať. Stačí vybrať nástroj na odstraňovanie a následne označovať oblasti textov a grafiky, ktoré v dokumente nechcete.

Súčasťou je nástroj na utajovanie informácií v texte. Označí nielen hornú vrstvu, teda texty ale aj spodnú, čiže podkladový obrázok. Informácie tak naozaj bezpečne z dokumentu odstránite.

Do dokumentov sa dajú vkladať prázdne strany a tie následne upravovať podľa vyššie spomenutých možností. Samozrejmosťou je extrahovanie strán, otáčanie atď. V prípade potreby spájať viac PDF súborov do jedného, sú tu potrebné nástroje.

Virtuálna tlač

Súčasťou aplikácie je tlačový ovládač. Môžete vytvárať PDF dokumenty odkiaľkoľvek bez toho, aby bolo potrebné zapínať program. Aké vlastnosti má mať PDF dokument, aké zabezpečenie, fonty atď. si nastavíte. Tieto nastavenia sa dajú exportovať a môžete ich vytvoriť viacero. Následne stačí importovať vami definované parametre do tohto tlačového modulu.

Verdikt

Able2Extract Professional 12 je silný nástroj na tvorbu PDF dokumentov. Ponúka prácu s formulármi rovnako aj možnosť kompletnej úpravy dokumentov priamo vo formáte PDF.

Má podporu OCR takže vytvára skutočné PDF dokumenty, v ktorých sa dajú vyhľadávať texty. A takisto konvertuje celý alebo vami vybraný obsah z PDF do iných kancelárskych formátov.

Link: www.investintech.com

Prečítajte si aj:

Zázraky s PDF: ABBYY FineReader 14

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.