Acer Scooter Series 5 je najnovšia elektrická kolobežka od tohto tradičného výrobcu notebookov a počítačov. Pripomeňme, že Acer je taiwanská spoločnosť, ktorá má veľmi široké portfólio. Aktuálne je pre tútoi firmu dôležitá aj oblasť e-mobility.

Vyhotovenie a pohon

Kolobežka od Aceru je pomerne dosť veľká. Na dĺžku má v zloženom stave 1400 mm a jej hmotnosť je 18,5 kg. Jej poskladanie je veľmi jednoduché, spojovací kĺb je veľmi precízne vyhotovený a skladanie/rozloženie je presné.

Acer Scooter 5Zdroj: Touchit.sk
Acer Scooter 5

Hlavný materiál tejto kolobežky je hliník a guma. Oceňujeme veľmi dobré rukoviatka, ktoré sa dobre držia. Páči sa nám aj brzda, ktorá je umiestnená na ľavej časti riadidiel. Elektrický motor má výkon 350 W.

Acer Scooter 5Zdroj: Touchit.sk
Acer Scooter 5

Technologická výbava

Nájdete tu aj smerovky, ktoré sa dajú ovládať ľavým palcom a je to veľmi dobré riešenie ako jazdiť stabilne. Ak totiž pustíte rukoviatka jednou rukou pre označenie zmeny smeru jazdy, jazda je pomerne dosť veľmi nestabilná.

Acer Scooter 5Zdroj: Touchit.sk
Acer Scooter 5 háčik na zavesenie tašky a poistenie zloženia kolobežky

Informačný panel

Centrálny LED panel obsahuje informácie o tom, akou rýchlosťou jazdíte, aká ja zostávajúca kapacita batérie a aký máte nastavený rýchlostný stupeň. Celkovo sú tri stupne, je jasné, že budete používať najsilnejší, kedy je rýchlostné obmedzenie na 25 km/h. Pri tomto stupni odhadujeme dojazd na zhruba 40 km pri hmotnosti jazdca okolo 80 kg a jazde prevažne po rovnom teréne. Výrobca uvádza dojazd 60 km, samozrejme to za ideálnych podmienok a na najnižšom rýchlostnom stupni.

Acer Scooter 5Zdroj: Touchit.sk
Acer Scooter 5

Mobilná aplikácia

Nám sa veľmi páčila mobilná aplikácia, ktorá umožňuje detailnejšie nastavenie kolobežky, napr. je tu nastavenie zadného osvetlenia alebo tempomatu. Prepojenie medzi kolobežkou a smartfónom je pomocou Bluetooth.

Mobilná aplikácia Acer ScooterZdroj: Touchit.sk
Mobilná aplikácia Acer Scooter

Vyhodnotenie

Remeselné vyhotovenie kolobežky je excelentné, toto nemá nič spoločné s lacnými čínskymi kolobežkami. Samozrejme, tomu odpovedá aj predajná cena. Vyskúšali sme si hlavne vozenie po mestských komunikáciách, ale kolobežka dokáže jazdiť aj po nespevnenom teréne. Nie je síce odpružená, ale má 10-palcové kolesá vpredu aj vzadu.

Acer Scooter 5Zdroj: Touchit.sk
Zadné svetlá na Acer Scooter 5

Cena: 623,90 eur

Zapožičal: Acer

Zdroje: vlastné, Acer

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.