Acer predstavil portfólio noviniek.

Acer uskutočnil svoju výročnú tlačovú konferenciu, na ktorej virtuálne predstavil svoje najnovšie notebooky a ďalšie produkty. Okrem tradičného vylepšovania hardvérových komponentov a dizajnu sme sa dočkali aj pomerne atypickej novinky – Acer Aspire Vero je prvý skutočne ekologický notebook.

Tento notebook predstavuje prvý krok k ekologickej výrobe počítačov. Jeho šasi a klávesy sú vyrobené z recyklovaného plastu a jeho ekologické balenie využíva 80 až 85 % recyklovaného papiera. Papier je použitý aj namiesto tradičných plastových vreciek, ktoré chránia napájacie adaptéry. Ekologický výrobný proces sa takisto prejavil v tom smere, že notebook nemá žiadnu farbu a grafika na krabici je vytlačená pomocou sójového atramentu.

Ignorujúc ekologickú náturu tohto notebooku, Acer Aspire Vero je plnohodnotný 15-palcový notebook s procesormi Intel Core 11. generácie a grafickou kartou Intel Iris Xe. Vo výbave má až 1 TB SSD úložisko, USB-C port, dva USB 3.2 porty, HDMI 2.0 a Wi-Fi 6.

Cena a dostupnosť notebooku Acer Aspire Vero pre náš trh nebola oznámená.

Acer Aspire Vero

Acer Aspire Vero. Zdroj: Acer

Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Recenzia Acer Aspire 5 A515: Vhodný notebook do kancelárie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit