Novinky boli oficiálne predstavené koncom júna vo forme virtuálnej prezentácie.

Acer ukázal v Prahe svoje nové notebooky a počítače, ktoré sa dostanú v najbližších týždňoch a mesiacoch aj na slovenský trh. Predstavené novinky rekapitulujeme v krátkosti, pričom sa zameriavame na kľúčové novinky.

Portfólio počítačov spoločnosti Acer sa v posledných rokoch výrazne rozrástlo a pozostáva z niekoľkých základných pilierov. Acer má v ponuke segment pracovných notebookov, ktorým dominujú najmä ultratenké a ľahké zariadenia. Ďalej sú tu notebooky a počítače špeciálne pre tvorcov obsahu – tie sú k dispozícii pod značkou ConceptD.

Herný segment zastrešujú počítače Predator a úplnou novinkou v portfóliu Aceru sú odolné notebooky a tablety Enduro.

Acer počítače a notebooky

Nové počítače a notebooky od Aceru

Vynovený Acer Swift 5

Nový Acer Swift 5 je na prvý pohľad na nerozoznanie od svojho predchodcu. Má hrúbku pod 15 mm a hmotnosť pod 1 kg. Vo výbave však má zatiaľ neoznámené procesory Intel Core a k dispozícii je aj konfigurácia s grafickou kartou NVIDIA GeForce MX350.

Kľúčovým vylepšením novej verzie je okrem nárastu výkonu špeciálne ochranné sklo Gorilla Glass, ktoré obsahuje aj antibakteriálnu vrstvu, čo je jasná odpoveď výrobcu na pandémiu koronavírusu. Antibakteriálna je aj zvyšná časť kontrukcie nového Aceru Swift 5.

Notebook ponúka 14-palcový displej s Full HD rozlíšením a jasom na úrovni 300 nitov a 56 Wh batéria by mala ponúknuť celodňovú výdrž. K dispozícii je tiež rýchle nabíjanie. Nový Swift 5 príde na trh v októbri za cenu od 1099 eur.

Acer Swift 5

Acer Swift 5, ktorý bol predstavený na veľtrhu IFA 2019. Nový model má totožný dizajn

Novinky značky ConceptD

V ponuke je teraz rad notebookov ConceptD 3 na čele s konvertibilným notebookom ConceptD 3 Ezel pre mobilných kreatívcov, ďalej nasleduje výkonný pracovný stolný počítač ConceptD 100 pre náročných tvorcov obsahu a trojica monitorov ConceptD CP5, ConceptD CP3 a ConceptD CM3 pre profesionálov pracujúcich s počítačovou grafikou.

V prípade notebookov ConceptD 3 Ezel a ConceptD 3 bol kladený dôraz na kvalitný displej a výkonnú grafiku. Majú zvládnuť  stredne veľkú a zložitú CAD prácu a to s vysokou rýchlosťou a presnosťou. Prichádzajú s tenším a ľahším dizajnom a to v prípade klasickej ako aj konvertibilnej verzie a so 14- a 15,6-palcovými displejmi.

Model ConceptD 3 Ezel disponuje otočným displejom a ponúka až šesť režimov používania. Notebook je vybavený dotykovým Full HD displejom s PANTONE validáciou, ktorý pokrýva 100% farebného priestoru sRGB a má presnosť farieb delta E <2. Tento displej s realistickými farbami je ideálny na kreslenie pomocou pera Acer Active Stylus, ktoré rozlišuje 4 096 úrovní citlivosti na tlak.

ConceptD 3 Ezel je poháňaný procesorom Intel Core  i7-10750H alebo Intel Core i5-10300H desiatej generácie, grafickým čipom NVIDIA Quadro T1000 (ConceptD 3 Ezel Pro) alebo GeForce GTX 1650Ti a 1 TB PCIe SSD úložiskom.

Veľký dôraz je tiež kladený na efektívne chladenie a prevádzku s hlučnosťou do 40 dBA. ConceptD 3 Ezel bude k dispozícii v septembri za cenu od 1699 eur. ConceptD 3 bez otočného displeja príde v októbri za cenu od 1299 eur.

Acer ConceptD 3 Ezel

Vylepšený hardvér pre hráčov

Acer Predator Helios 300 je herný notebook s atraktívnym pomerom cena/výbava, čo potvrdilo aj naše testovanie predchádzajúcich modelov. Nová generácia ponúka procesory 10. generácie Intel Core, pretaktovateľnú grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 2070 v Max-Q prevedení a 15,6-palcový Full HD IPS displej s frekvenciou 240 Hz.

Nechýba až 32 GB RAM s frekvenciou 2933 MHz, dva sloty pre NVMe SSD úložisko, technológia 360° priestorového zvuku a optimalizované chladenie. Na trh príde v júli s cenou od 1299 eur.

Acer ukázal aj vylepšený Triton 300, ktorý sa snaží zaujať tenkým dizajnom. Hardvérová výbava je v tomto prípade totožná s modelom Helios 300, čo sa procesora, grafickej karty a parametrov displeja týka. Do predaja príde v júli s cenou od 1399 eur.

Poslednou novinkou je Acer Nitro 7, ktorý kombinuje atraktívnu cenu a mobilitu. Nový model dostal do výbavy procesor Intel Core 10. generácie, grafickú kartu do GeForce RTX 2060 a 15,6-palcový matný Full HD IPS displej s frekvenciou 144 Hz a 3 ms odozvou. Na trh príde v júli s cenou od 1299 eur.

Vľavo Acer Predator Helios 300 a Triton 300, vpravo Nitro 7

Odolné notebooky a tablety Enduro

Úplnou novinkou je značka Enduro. Tá pozostáva z odolných notebookov a tabletov. V Prahe sme videli vlajkovú loď, odolný Enduro N7 a spomínal sa aj notebook Enduro N3, ktorý prináša odolnejšie šasi ako tradičné notebooky a je určený aj bežným používateľom.

Acer Enduro N7 je robustný notebook konštruovaný z materiálov absorbujúcich nárazy. Toto zariadenie sa môže pochváliť vojenským certifikátom odolnosti MIL-810G a krytím IP65. Jeho 14-palcový Full HD displej s jasom 700 nitov ponúka vynikajúci obraz za rôznych svetelných podmienok.

Pre naozaj dlhé pracovné dni je Enduro N7 dodávaný s dvoma batériami: jedna batéria s dlhou až 10 hodinovou výdržou je vymeniteľná za prevádzky a druhá je trvalo zabudovaná.

Acer Enduro N7

Enduro N7 je vybavený štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 8. generácie, ktorý ponúka dostatok výkonu na bezproblémové prechádzanie medzi niekoľkými rôznymi aplikáciami a prácu na viacerých úlohách súčasne. Snímač odtlačkov prstov poskytuje bezpečnejšie prihlásenie prostredníctvom Windows Hello. Jeho cena nebola oznámená.

Acer Enduro N3 je notebook, ktorý našiel rovnováhu medzi odolnosťou a ľahkou prenosnosťou. Spĺňa vojenské štandardy MIL-STD 810G a IP53, pričom si zachováva tenkú a ľahkú konštrukciu s hrúbkou len 24,85 mm a hmotnosťou 1,985 kg.Výrobca použil aj unikátny vodeodolný ventilátor Aquafan.

Enduro N3 sa môže pochváliť procesorom Intel Core i7 10. generácie a až 32 GB pamäte DDR4 SDRAM RAM. K dispozícii je tiež s dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce MX230 a 512 GB PCle Gen3 NVMe SSD pre tých, ktorí majú mimoriadne vysoké pracovné zaťaženie.

Acer Enduro N3

Acer Enduro N3. Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Recenzia Acer Swift 5: Notebook, ktorý by sme si so sebou zobrali kamkoľvek na cesty

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit