Acer na letnom predstavení v Prahe ukázal naživo aj svoj najnovší herný notebook – Predator Helios 700. My sme si ho zachytili aj na redakčnom videu.

Tento notebook obsahuje procesor Intel Core i9, dostatok pamäti a aj najvýkonnejšie grafické karty súčasnosti – NVIDIA GeForce RTX 2070 alebo 2080 vo verzii Max-P. Zaujímavosťou je hlavne chladenie, čo je pri takejto výbave a v defacto mobilnom zariadení najväčšie umenie.

Predator Helios 700 má vysúvateľnú klávesnicu. Keď sa táto vysunie, vznikne priestor, ktorým sa privádza chladný vzduch priamo na lopatky dvoch ventilátorov Aero-Blade 4. generácie. Aj aj lopatky ventilátora Acer vylepšil, pričom sa nechal inšpirovať prírodou. Konkrétne tvarom sovieho krídla a zaistil tak zatiaľ nevídanú intenzitu chladenia pri akceptovateľnej hlučnosti. Výsledkom je herný počítač, ktorý budete prevádzkovať síce na externý napájací zdroj, ale môžete si so sebou nosiť herné zariadenie plné výkonu.

Samozrejme, nie je to tenký ľahký notebook na prácu, všetko je tu podriadené brutálnemu výkonu. Preto aj napájanie zabudovanou batériou treba v tomto prípade brať skôr za doplnkové. K dispozícii je 17-palcový displej s rozlíšením FullHD. Samozrejmosťou je tu obnovovacia frekvencia 144 Hz a 3 ms doba odozvy. Cena tohto notebooku je okolo 4000 eur a na slovenskom trhu sa objaví v júli.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.