Obe kamery podporujú LTE pripojenie.

Acer dnes na tlačovej konferencii na výstave IFA v Berlíne predstavil dvojicu 360-stupňových kamier. Acer Holo360 je určená primárne na zábavu a zdieľanie zážitkov, Acer Vision360 je príslušenstvo do auta.

Acer Holo360: S procesorom Snapdragon 625 a Androidom

Holo360 je kamera s procesorom Qualcomm Snapdragon 625, takže ponúka dostatočný výkon pre strih videa v reálnom čase. Vo výbave je aj integrované LTE pripojenie a 3-palcový dotykový displej. Kamera umožňuje fotiť fotografie v rozlíšení až 6,9K a natáčať videa v 4K rozlíšení. Vďaka optike ImmerVision by mali fotografie aj videá zachytávať okolie v 360 stupňoch v celom zornom poli bez skreslenia. Video môžete v reálnom čase aj streamovať.

Holo360 využíva operačný systém Android 7.1, takže vytvorené multimédiá môžete okamžite zdieľať na sociálnych sieťach alebo ich prehrávať priamo na zariadení. Kamera bude na našom trhu dostupná v poslednom štvrťroku tohto roka za cenu 349 eur.

Acer Vision360: Cloudová kamera do auta

Druhá z noviniek zo segmentu 360-stupňových kamier je určená do auta. Acer Vision360 obsahuje dve samostatné kamery, ktoré spoločne vytvárajú 360-stupňové video v 4K rozlíšení. Prínos zariadenia spočíva vo vytváraní záznamov v prípade zrážky s nejakým objektom. Záznam, ktorý zachytáva incident aj s GPS súradnicami, sa ukladá do zariadenia a do cloudu. V prípade nárazu počas parkovania sa pošle upozornenie aj do smartfónu používateľa.

Kamera je namontovaná na čelnom skle a tiež zobrazuje aktuálnu rýchlosť vozidla. Zariadenie takisto umožňuje vzdialený prístup a sledovanie polohy. Cena a dostupnosť tejto kamery nebola zatiaľ špecifikovaná.

Acer Holo360 na výstave IFA

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Acer predstavuje 360-stupňové kamery, notebooky a herné PC na výstave IFA 2017

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit