Acer Chromebox Mini CXM1 je cenovo dostupným riešením, ktoré ocenia najmä malí a stredne veľkí podnikatelia.

Spoločnosť Acer je veľkým hráčom na trhu technológií. Svoje produkty zdokonaľuje už desiatky rokov, pričom oslovuje ako bežných používateľov, tak aj študentov, profesionálov a tiež firmy. Tie potrebujú riešenie pre digitálne obrazovky či interaktívne kiosky, teda na trh s digital signage. A nový produkt od spoločnosti Acer pre nich môže byť ideálnym riešením.

Mini počítač Acer Chromebox Mini CXM1 je jadro systémov digital signage. Zvládne až tri obrazové výstupy súčasne vďaka dvom HDMI 1.4b portom a jednému USB-C. Toto riešenie je univerzálne pre rôzne konfigurácie displejov. Má kompaktný dizajn, takže nezaberie veľa priestoru. Navyše je tichý a spoľahlivý, čo ocenia najmä firmy, ktoré chcú takýto počítač využívať bez prestávky.

Acer Chromebox Mini CXM1 ako spoľahlivé zariadenie do podnikov

Výkon nového Chromeboxu Mini zaisťuje procesor Intel Celeron zo série N. Ten dopĺňa RAM typu LPDDR4X s maximálnou veľkosťou 16 GB spolu s interným úložiskom eMMC do 128 GB. Chromebox Mini disponuje aj integrovanou Intel UHD grafikou či skvelou možnosťou pripojenia. Mini počítaču značky Acer tak nechýba ani podpora pre WI-Fi 6E, Bluetooth 5.2 či port Gigabit Ethernet.

Acer Chromebox Mini CXM1Zdroj: Acer
Acer Chromebox Mini CXM1

V segmente digital signage je dôležité aj to, aby bol počítač kompaktný a nezaberal veľa priestoru. Chromebox Mini CXM1 má rozmery 161,26 x 119,85 x 33,9 mm a pre pohodlie zákazníka Acer dodáva aj voliteľné príslušenstvo v podobe VESA držiaku, klávesnice a myši Chrome USB. Operačný systém ChromeOS je navyše aj skvelou voľbou pre množstvo aplikácií, ponúka rýchle nasadenie, automatické aktualizácie zabezpečenia v intervale 4 týždňov a dlhodobú podporu.

Chromebox Mini CXM1 v neposlednom rade prináša aj množstvo vstupov. Má až 3x video output v 4K s možnosťou súčasného zapojenia. Taktiež už spomínané dva HDMI 1.5b porty, 5x USB 3.1 Gen 1 typu A, jeden USB-C s podporou DisplayPort a Power Delivery, a jeden audio jack. Nový mini počítač značky Acer sľubuje zákazníkom špičkový výkon s minimálnou potrebou údržby, čo ocenia práve menší a stredne veľkí podnikatelia.

Zdroj: Acer, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.