Acer ukázal v New Yorku nové modely obľúbenej rady notebookov Aspire. Rad Aspire s operačným systémom Windows 10 uspokojuje širokou škálu požiadaviek používateľov.

Acer Aspire 7: bleskový výkon

Acer Aspire 7 cieli na používateľov túžiacich po rýchlom notebooku, ktorý si môžu vziať kamkoľvek – napríklad na profesionálov, dizajnérov a tvorcov obsahu. Acer Aspire 7 nie je len krásny, s kovovým horným krytom aj okolím klávesnice, ale poskytne tiež vysoký výkon s výkonnou grafikou, rýchlym procesorom a vynikajúcim zvukom. Je osadený procesorom Intel Core i7 ôsmej generácie, najnovšou grafikou NVIDIA GeForce GTX a až 16 GB pamäte DDR4 SDRAM. Aspire 7 tak má dostatok výkonu na rýchlu prácu na mnohých úlohách naraz aj s aplikáciami náročnými na výkon.

Nová úroveň produktivity

Aspire 7 poskytuje profesionálom výhodu, pretože hravo zvládne tvorbu i úpravu bohatého obsahu. Otváranie a úprava veľkých súborov nie je vďaka rýchlej pamäti DDR4 SDRAM s kapacitou až 16 GB, až 1 TB PCIe NVMe SSD v režime RAID 0 a až 2 TB pevnému disku, žiadnym problémom. Používatelia môžu vďaka podsvietenej klávesnici pohodlne pracovať v akomkoľvek prostredí. Na svojom 15,6 „Full HD IPS [i]displeji s technológiou Acer Color Intelligence  prináša Aspire 7 bezkonkurenčný obraz s intenzívnejšími odtieňmi a jemnejšími detailmi. Je vybavený technológiou Acer TrueHarmony a poskytne tak hlbšie basy a vysokú hlasitosť zvuku. Tiež ponúka pútavé  herné zážitky. Aspire 7 ponúka rozsiahle možnosti pripojenia, nezáleží tak na tom, aké príslušenstvo k nemu bude pripojené. Má celý rad portov vrátane HDMI a USB 3.1. Tiež ponúka rýchle bezdrôtové pripojenie vďaka 802.11ac 2×2 Wi-Fi s technológiou MU-MIMO.

Notebook je navrhnutý na jednoduché používanie na cestách. Používatelia sa na jednoduchší a bezpečnejší prístup môžu prihlásiť do Windows pomocou vstavanej dotykovej čítačky odtlačkov prstov prostredníctvom Windows Hello. Vďaka osobnej digitálnej asistentke Microsoft Cortana môže pomocou hlasového príkazu prejsť do hands-free režimu (v angličtine). Presný TouchPad pomáha pracovať efektívnejšie a Aspire 7 sa môže pochváliť tiež certifikátom Skype for Business.

Notebooky Acer Aspire 7 budú na Slovensku k dispozícii za cenu od 999 €.

Acer Aspire 5: výkonný, praktický a funkciami nabitý na každodennú prácu s počítačom

Acer Aspire 5 je zameraný na rodinných príslušníkov, blogerov, fotografov a nadšencov, ktorí potrebujú viac výkonu a bohatšie funkcie. Bol navrhnutý tak, aby ponúkol mobilitu a štýlový vzhľad. Môže sa pochváliť horným krytom z pieskovaného hliníka a hrúbkou len 17,95 mm, pritom je osadený až 15,6 „Full HD IPS displejom, procesorom Intel Core i7 ôsmej generácie a grafikou NVIDIA GeForce MX250 alebo procesorom AMD Ryzen Mobile druhej generácie s grafikou Radeon Vega a dedikovanou grafikou Radeon RX 540. Aspire 5 tak poskytne vynikajúci výkon, rýchlejšie načítanie aplikácií aj plynulejšiu prácu s viacerými aplikáciami naraz. Konštrukcia so 7,82 mm s úzkymi rámčekmi okolo displeja ponúka väčšiu plochu viditeľného obrazu a Full HD IPS displej spoločne s technológiou Acer Color Intelligence poskytuje verné farby. Vďaka technológii Acer TrueHarmony si používatelia vychutnajú hudbu aj filmy s čistým, realistickým zvukom. Spoločne s pohodlím voliteľného snímača odtlačkov prstov na jednoduché prihlasovanie môže notebook ponúknuť kompatibilitu s osobnou digitálnou asistentkou Cortana. Tá je ďalšou výkonnou funkciou systému Windows 10, ktorá ponúka slobodu hlasového ovládania. Jeden z USB portov podporuje nabíjanie zariadení aj pri vypnutom notebooku, takže pripojený telefón nezostane bez napájania. Aspire 5 s pokročilými schopnosťami a jemne vyladeným dizajnom, ktorý uspokojí aj náročnejších užívateľov, podporuje prácu s náročnými multimédiami, čo z neho robí ideálnu voľbu pre každého, kto tvorí a zdieľa obsah na cestách. Či už ide o úpravu fotografií či online publikovanie, je Aspire 5 pre používateľov hľadajúcich lepší multimediálny výkon kľúčovým nástrojom.

Notebooky Acer Aspire 5 budú na Slovensku k dispozícii v auguste za cenu od 499 €

Acer Aspire 3: skvelý pomer cena/výkon, multimediálny stroj na prácu, školu i zábavu

Aspire 3 bol navrhnutý tak, aby udržiaval používateľa v aktívnom stave. Ide o štýlový klasický notebook so štíhlym telom, pôsobivou vzorovanou povrchovou úpravou a 14″, 15,6″ alebo 17,3 „Full HD 1080p displejom, ktorý poskytuje živé, ostré a verné farby. Aspire 3 využíva výkonný procesor Intel Core i7 ôsmej generácie a grafiku NVIDIA GeForce MX230 alebo procesory AMD Ryzen Mobile s grafikou Radeon Vega a diskrétnou grafikou Radeon RX 540. Vďaka až 512 GB PCIe SSD a 1 TB HDD bude k dispozícii veľa miesta pre multimédiá, fotografie i pracovný projekty. Aspire 3 je tiež vybavený až 16 GB pamäte DDR4 SDRAM, technológiou Acer BluelightShield, ktorá môže pomôcť ochrániť zrak, portom HDMI či tromi USB. 17,3“ verzia je navyše dodávaná aj so vstavanou DVD mechanikou. Precision TouchPad je oveľa citlivejší a presnejší než tradičné touchpady a klávesnica poskytuje skvelú haptickú odozvu. Konzistentný bezdrôtový signál je zaistený strategicky umiestnenou bezdrôtovou 802.11ac anténou.

Notebooky Acer Aspire 3 budú na Slovensku k dispozícii v máji za cenu od 349 a 379 €

Značky: