ConceptD je novou značkou Aceru pre špičkové stolné počítače, notebooky a monitory.

Spoločnosť Acer dnes v New Yorku uviedla na trh ConceptD ako novú značku špičkových stolových počítačov a notebookov s operačným systémom Windows 10 a tiež monitorov, ktoré sú optimalizované pre dizajnérov, filmárov, inžinierov, architektov, vývojárov a ďalších kreatívcov.

ConceptD 900 je výkonný stolný počítač s dvoma procesormi Intel Xeon Gold 6148 sa 40 jadrami a 80 vláknami a grafickou kartou NVIDIA Quadro RTX  6000. ConceptD 500 je špičkový stolný počítač osadený grafickou kartou NVIDIA Quadro RTX 4000 a 8 jadrovým / 16 vláknovým procesorom Intel Core i9-9900K deviatej generácie s taktom až 5 GHz.

Notebooky ConceptD sa môžu pochváliť vyššou presnosťou farieb, tichou prevádzkou a dodávajú sa v troch rôznych formátoch. Monitory ConceptD završujú ponuku pre komplexné portfólio produktov tejto značky.

Nadčasový dizajn ConceptD ako čisté plátno

Stolové počítače a notebooky ConceptD prichádzajú v nadčasovom dizajne s čisto bielymi alebo matne čiernymi povrchmi, s podsvietením klávesnice vo farbe jantáru.

Stolné počítače ConceptD s grafikami NVIDIA pre podnikové štúdiá

Špičkové stolné počítače ConceptD 900 a 500 sa môžu pochváliť širokou škálou grafických kariet NVIDIA až po Quadro RTX 6000, ktorá umožňuje renderovanie náročných vizuálnych efektov, komplexné 3D modelovanie, simuláciu, rovnako ako vývoj umelej inteligencie a deep learning.

Vysoký počet jadier extrémne znižuje dobu výpočtu a zvyšuje rýchlosť multitaskingu, zatiaľ čo je zaistená vysoká stabilita a zabezpečenie. Najnovšie ovládače NVIDIA Creator Ready prinášajú rozšírenú podporu aplikácií a výkon pre štúdiové aplikácie, ako je Autodesk Arnold, Unreal Engine a REDCINE-X Pro. Tiež prinesie zrýchľovanie pracovných prestupov pre videoeditorov, grafických dizajnérov, animátorov a umelcov pracujúcich v 3D, podobne ako pre fotografov a reportérov.

ConceptD 900 – počítačov snov pre návrhára

ConceptD 900 je vysoko výkonný stolný počítač pre profesionálov, ktorí prevádzkujú viac zložitých a náročných aplikácií. Vďaka dvojici procesorov Intel Xeon Gold 6148 so 40 jadrami s podporou 80 vlákien, grafickej karte NVIDIA Quadro RTX 6000 a 12 pamäťovým slotom s priestorom pre celkom až 192 GB ECC pamäte je vhodnou voľbou pre filmárov, animátorov, dizajnérov a architektov.

ConceptD 900 je tiež ideálnou voľbou pre vývojárov umelej inteligencie a deep learning, ktoré vyžaduje vysoký výpočtový a grafický výkon. Kreatívni profesionáli môžu vďaka až dvom vstavaným M.2 PCIe slotom na doske pracovať s väčšou flexibilitou. Efektívna konštrukcia skrinky pojme až päť diskov, pričom nechýba podpora režimov RAIOD 0 a 1. Počítač si môžete rozšíriť, a to vďaka ďalším trom PCIe × 8 a štyrom PCIe × 16 slotom.

Počítač ConceptD 900 je výborne chladený, aj keď na ňom pobežia výpočtovo náročné aplikácie, ako je renderovanie a video-produkcia a to vďaka návrhu chladenia využívajúcich šesť ventilátorov nasávajúcich vzduch cez predný vzduchový panel s trojuholníkovým vzorom a cirkuláciu vzduchu v celej skrini. ConceptD 900 sa môže pochváliť matne čiernu celokovovou skriňou s jantárovým LED akcentom na zapínacím tlačidle.

ConceptD 900 bude na Slovensku k dispozícii v júni za cenu od 17 999 €.

ConceptD 500 – výkonný stolný počítač pre dizajnérov

ConceptD 500 je výkonný stolný počítač pre filmárov, animátorov a produktových dizajnérov, ktorí chcú svoju prácu zdvihnúť na profesionálnu úroveň. Je vybavený procesormi Intel Core deviatej generácie a grafickými kartami až NVIDIA Quadro RTX 40001, vďaka čomu je u komplexných projektov práca s multimédiami jednoduchšia a rýchlejšia.

Vďaka najnovšiemu procesoru Intel Core i9-9900K deviatej generácie s 8 jadrami, 16 vláknami a taktom dosahujúcim až na 5 GHz bežia na počítači ConceptD 500 nástroje a projekty tvorcov rýchlejšie, plynulejšie a stabilnejšie. Jeho multi jadrový procesor dosahuje vysokého výkonu na jedno jadro, zatiaľ čo zostáva chladný s nízkym vyžarovaním tepla i spotrebou energie. Vďaka grafickým kartám vrátane NVIDIA Quadro RTX 40001 počítač podporuje pripojenie štyroch 5K monitorov (5 120 × 2 880 @ 60 Hz) s HDR farbami.

ConceptD 500 je rozšíriteľný stolový počítač navrhnutý tak, aby rástol s používateľmi a spĺňal stále meniace sa požiadavky na pracovné zaťaženie. Vďaka štyrom slotom DIMM pre až 64 GB pamäte DDR4 SDRAM s taktom 2 666 MHz poskytne vyššiu priepustnosť a kapacitu pre vysoký výkon pri práci na zložitých dizajnérskych úlohách. Osadený je PCIe M.2 NVMe SSD a umožňuje tak prácu s veľkými modelmi a komplexný 3D rendering v reálnom čase.

Optimálna ventilácia, ktorú zaisťuje trojica ventilátorov, nasáva cez trojuholníkovitý ventilačný panel vzduch. Ten potom cirkuluje v celej skrinke ConceptD 500. A aj napriek svojmu vysokému výkonu je pri hladine hluku 40 dB počítač tichý.

Vežovitá skriňa počítača ConceptD 500 má bielu povrchovú úpravu a hladké krivky inšpirované minimalistickým dizajnom. Skriňa sa vojde takmer do každého pracovného priestoru a na hornej strane sa môže pochváliť vzorom inšpirovaným drevom. Používatelia môžu rýchlo bezdrôtovo nabíjať moderné mobilné zariadenia kompatibilné so štandardom Qi a kolíska pre slúchadlá využíva premyslenú stlačením vysúvaciu konštrukciu, ktorá poskytuje slobodu v používaní a prípadnom odložení headsetu.

ConceptD 500 bude na Slovensku k dispozícii v júli za cenu od 1 499 €.

Tiché notebooky ConceptD

Notebooky ConceptD 9, 7 a 5 pre kreatívcov sa môžu pochváliť nadčasovým ConceptD dizajnom a 4K UHD IPS displeji s validáciou PANTONE. Vďaka tomu, že tieto displeje pokrývajú 100% farebného priestoru Adobe RGB, si môžete byť istí, že farby sú úplne presné.

Vďaka širokému farebnému gamutu displeja dosahujú pôsobivé presnosti farieb s odchýlkou Delta E <1. Tieto notebooky určené pre tvorcov zostávajú vďaka ventilátoru Acer AeroBlade 3D štvrtej generácie s mechanizmom na zníženie hluku tiché, produkujú šum s hlučnosťou nižšou než 40 dB, čo je ekvivalentné k hladine zvuku v knižnici. A to všetko pri zachovaní vysokého procesorového aj grafického výkonu.

ConceptD 9 – pre náročných 3D kreatívcov

ConceptD 9 je notebook v inovatívnom vyhotovení Je vybavený závesmi Acer Ezel Aero Hinge opracovanými CNC strojom, ktoré dokážu 17,3″ Ultra HD (3 840 × 2 160″) displej preklopiť, posunúť alebo sklopiť pre viac režimov používania. Displej je validovaný PANTONE a pokrýva 100% farebného priestoru Adobe RGB s mimoriadnou presnosťou farieb s odchýlkou ​​Delta E <1.

Používatelia môžu popustiť uzdu svojej kreativite v ktoromkoľvek z režimov používania, či už ide o displej, Ezel, notebook či stojan, a to pre zdieľanie, hranie, prácu i kreslenie. Notebook je pre autentické zážitky z písania a skicovanie vybavený stylusom Wacom EMR, ktorý sa dá k notebooku ConceptD 9 magneticky prichytiť. Stylus poskytuje jednoduché používanie a rýchle presné ovládanie vďaka 4096 úrovniam citlivosti tlaku.

Notebook ConceptD 9, ktorý je osadený úplne výkonným mobilným procesorom Intel Core i9 na plynulý chod hneď niekoľkých tvorivých nástrojov súčasne. Vďaka grafike NVIDIA GeForce RTX 2080 môžu používatelia urýchliť editáciu videa v reálnom čase alebo 3D renderovacích aplikácií a mať tak viac času na tvorbu. Poskytuje tiež akcelerovaný ray tracing, takže si používatelia môžu prezrieť realistickú grafiku v takej podobe, ako ju vytvorili.

Grafická karta GeForce RTX používateľom umožňuje ušetriť čas a zamerať sa na kreativitu tým, že akceleruje funkcie umelej inteligencie na zvýšenie kvality a zvládnutie zdĺhavých a časovo náročných úloh. Tvorcovia môžu natívne pracovať až s 8K RAW súbormi na časovej osi videa, a to bez vypúšťania rámcov, predbežného caching alebo generovania proxy. RTX grafika tiež prináša plynulú interaktivitu s veľkými 3D modelmi a oproti grafickým kartám predošlej generácie 50% nárast rastrového výkonu.

Vďaka až 32 GB pamäte DDR4 SDRAM s taktom 2 666 MHz a dvoma 512 GB M.2 PCIe NVMe SSD v režime RAID 0 môžu tvorcovia ukladať projekty a početné videá, rovnako ako pristupovať k veľkým súborom, bez toho aby museli zápoliť s viacerými externými diskami.

ConceptD 9 bude na Slovensku k dispozícii v auguste za cenu od 4 999 €.

ConceptD 7 – výkon pre úpravu videa a rendering 6K RED v reálnom čase

Notebook ConceptD 7 vybavený novým procesorom Intel Core i7 deviatej generácie pre špičkový výkon a grafickou kartou až NVIDIA GeForce RTX  2080 s Max-Q dizajnom kreatívcom umožňuje akcelerovať výkon pre až 6K RED úpravy videa a renderovanie v reálnom čase pri náročných pracovných postupoch. Ľahko sa prenáša, má hrúbku iba 17,9 mm a váži len 2,1 kg. 15,6 „UHD (3 840 × 2 160 px) 4K IPS displej s validáciou PANTONE bol navrhnutý pre kreatívcov. Môže sa pochváliť širokým farebným gamutom pokrývajúcim 100% farebného priestoru Adobe RGB a pozoruhodne vysokou presnosťou farieb s priemernou farebnou odchýlkou ​​Delta E <2 .

Medzi porty, ktoré majú užívatelia k dispozícii, patrí Thunderbolt 3 a MiniDP na pripojenie až troch externých monitorov a notebook je tiež vybavený sieťovým riešením Killer DoubleShot Pro na spoľahlivé pripojenie k Wi-Fi sieti.

ConceptD 7 bude na Slovensku k dispozícii v júli za cenu od 2 299 €.

ConceptD 5 – tvorte!

Grafický dizajn je na notebooku ConceptD 5 rýchly a jednoduchý. Používatelia na tomto stroji môžu doladiť obrázky s profesionálnou presnosťou a dokončiť najnáročnejšie projekty 2D grafického dizajnu, a to vďaka výkonnému procesoru Intel Core i7 ôsmej generácie s grafikou Radeon RX Vega M GL.

ConceptD 5 je ľahký a tenký, s moderným dizajnom, ktorý vyzerá skvele na akomkoľvek pracovisku alebo pri práci na cestách. Notebook je vybavený prvotriednym kovovým šasi z horčíkovo-hliníkovej zliatiny na zadnej strane veka aj na vrchu základne a horčíkovo-lítiové zliatiny na spodku notebooku. Váži iba 1,5 kg, a má hrúbku 16,9 mm. Môže sa pochváliť aj 6,22 mm úzkymi rámčeky a 80% pomerom veľkosti obrazovky k telu notebooku.

Presnosť farieb je pre kreatívcov a dizajnérov kľúčová a ConceptD 5 ich so svojím 4K UHD PANTONE validovaným displejom rozhodne nesklame. Úzke rámčeky 6,22 mm poskytujú tvorcom viac priestoru na prácu a 100% pokrytie farebného priestoru Adobe RGB pri nízkej farebnej odchýlke Delta E <2 zabezpečuje vernú reprodukciu farieb.

Vďaka až 16 GB pamäte DDR4 SDRAM a až 1 TB rýchlemu NVMe PCIe SSD úložisku v režime RAID 0 toho umožnia používateľom urobiť viac. Kreatívci môžu pohodlne písať v akomkoľvek prostredí vďaka podsvietenej klávesnici s jantárovou žiarou.

Notebook ConceptD 5 je vybavený celým radou portov vrátane USB typ C Gen 1 s podporou 5 Gb/s dátových prenosov, rozhraním DisplayPort a podporou nabíjania notebooku i offline nabíjaním iných zariadení. Integrovaný snímač odtlačkov prstov poskytuje ďalšie zabezpečenie prostredníctvom Windows Hello.

ConceptD 5 bude na Slovensku k dispozícii v júli za cenu od 1 699 €.

Headset ConceptD OJO Windows Mixed Reality pre kreatívcov

Headset ConceptD OJO Windows Mixed Reality je vybavený displejom s rozlíšením 4 320 × 2 160 px, odnímateľným a vymeniteľným náhlavným pásikom, jednoduchým nastavením vzdialenosti medzi zornicami a klasickým bielym povrchom. Môže sa pochváliť patentovanou technológiou vstavaných zvukovodov a technológiou softvérovo-asistovanej zmeny interpupilárnej vzdialenosti (IPD), ktorá používateľovi umožňuje meniť vzdialenosť medzi zornicami očí a od displeja pre ostrejšie, jasnejšie zážitky.

Unikátna odnímateľná konštrukcia tohto headsetu uľahčuje jeho čistenie a zdieľanie medzí viacerými používateľmi (rodinou a priateľmi či v obchodnom prostredí). K dispozícii je buď s pevným náhlavným pásikom alebo s mäkkým umývateľným náhlavným pásikom.

Vstavaný zvukový systém u ConceptD OJO zameriava zvuk na uši, eliminuje potrebu slúchadiel a patentovanej technológie IPD zabezpečuje, aby bol displej nastavený v optimálnej vzdialenosti od očí nositeľa. Headset sa ľahko nastavuje vďaka inside-out trasovaniu a sledovaniu polohy 6 stupňami voľnosti.

ConceptD 5 OJO bude na Slovensku k dispozícii za cenu od 499 €.

Monitory ConceptD

Kreatívci potrebujú vysokú presnosť farieb nad rámec toho, čo väčšina bežných monitorov môže ponúknuť, preto Acer vytvoril monitory ConceptD UHD. Tieto nové monitory s PANTONE validáciou a pozoruhodnou presnosťou farieb Delta E <1 a moderným hladkým čiernym povrchom sa základňou s dreveným vzorom sú plne optimalizované.

ConceptD CM7321K je 32″ monitor ideálny pre tvorcov v 2D. Jeho 32″ 4K UHD displej s VESA certifikáciou DisplayHDR 1000 poskytuje 1152 zón lokálneho stmievania s technológiou Mini LED a 99% pokrytie farebného priestoru Adobe RGB, rovnako ako 89,5 % priestoru Rec.2020.

32 „monitor ConceptD CM7321K bude na Slovensku k dispozícii v septembri za cenu od 3 199 €.

 

ConceptD CP7271K je 27″ monitor s PANTONE validáciou optimalizovaný pre tvorcov v 3D. Môže sa pochváliť pôsobivou presnosťou farieb Delta E <1, širokým farebným gamutom pokrývajúcim 99 % farebného priestoru AdobeRGB a 93 % priestoru DCI-P3. Je tiež vybavený funkciami GSYNC Ultimate a DisplayHDR 1000.

27 „monitor ConceptD CP7271K bude na Slovensku k dispozícii v júli za cenu od 2 099 €.