Ide o ultratenký a ultraľahký notebook, ktorý sa snaží dostať čo najviac výkonu a energie do mimoriadne prenosného tela. Je vybavený procesormi Intel Core novej generácie s výkonnou integrovanou grafikou založenou na novej architektúre Intel Xe a voliteľným grafickým modulom NVIDIA GeForce MX350.

Acer Swift 5

Acer Swift 5

Dotykový displej je kvôli pandémii prekrytý antibakteriálnym ochranným sklom CORNING Gorilla Glass a obklopený štyrmi tenkými rámčekmi, aby ponúkol až 90% pomer veľkosti obrazovky k samotnému telu notebooku. Okrem toho majú používatelia možnosť vybaviť antibakteriálnym roztokom aj ďalšie exponované povrchy notebooku. Batéria má celodennú výdrž a možno ju rýchlo nabiť. Už 30 minútové nabíjanie poskytne štyri hodiny používania notebooku na batériu.

Acer Swift 5

Acer Swift 5

Acer Swift 5 ponúka nový pohľad na produktivitu. Je dostatočne výkonný a pritom tak ľahký, že sa dá pohodlne prenášať po celý deň. Tohtoročný model má veľmi úzke rámčeky, ktoré umožňujú dosiahnuť až 90% pomeru veľkosti obrazovky k telu a nechýba mu ani dotykový displej. Objavili sa aj nové farebné varianty, ako je napríklad zelená.

Acer Swift 5 sa nachádza presne na priesečníku štýlového vzhľadu, vysokého výkonu a ľahkej prenosnosti. Jeho telo s hrúbkou len 14,95 mm je vyrobené zo zliatin lítia, horčíka a hliníka, čo mu umožňuje osadenie procesorom Intel Core novej generácie s výkonnou integrovanou grafikou založenou na architektúre Intel Xe a voliteľným GPU NVIDIA GeForce X350 GPU. Pritom jeho celková hmotnosť zostáva pod 1 kg1. Takýto výkon umožňuje bezproblémové spúšťanie viacerých aplikácií naraz a 1 TB PCIe úložisko s až 16 GB LPDDR4 zaisťujú rýchle načítanie aplikácií.

Antibakteriálne sklo na Acer Swift 5

Parametre Acer Swift 5

Tí, ktorí pracujú v kancelárii alebo sú na konferenčnom hovore, ocenia schopnosť ovládať rýchlosť otáčok ventilátora. Majú možnosť  voľby medzi tromi režimami chladenia: tichý, normálny alebo plný výkon.

Štíhly profil a ohromujúci obraz

Swift 5 sa môže pochváliť elegantným dizajnom v dvoch farebných prevedeniach: zelenej (mist green) alebo zlatej (safari gold), obe farebné verzie sú so zlatými akcentmi. Celokovové telo notebooku je definované ostrými uhlami a minimalistickým profilom, vďaka čomu je vynikajúcou voľbou pre ľudí, ktorým záleží na kvalite obrazu. Dizajn Swift 5 však nie je len o vzhľade. Tohtoročný model je vybavený aj špeciálne navrhnutými pántami, ktoré pri otvorení obrazovky mierne zdvihnú základňu, čo umožňuje ergonomickejšia písanie, lepšie chladenie a zvýrazní sa tým efektný displej notebooku.

Acer Swift 5

Acer Swift 5

Otvorenie notebooku ukáže veľký trackpad a 14-palcový Full HD IPS dotykový displej. Obe zariadenia podporujú gestá pre viac prstov. Displej sa môže pochváliť jasom 300 nitov, pokrýva 72 % farebného priestoru NTSC a je obklopený úzkymi rámčekmi na všetkých štyroch stranách. Swift 5 je tak ideálny na sledovanie filmov a odpočinok po práci.

Antibakteriálne sklo CORNING Gorilla Glass

Dotykový displej notebooku Swift 5 prekrýva antibakteriálne sklo CORNING Gorilla Glass2 s vrstvou, ktorá bola špeciálne navrhnutá na zníženie miery vývoja mikroorganizmov spôsobujúcich škvrny na dotykovom displeji. Užívatelia majú navyše možnosť pridať antibakteriálny roztok na touchpad, klávesnicu a všetky kryty zariadení.

Antibakteriálne sklo na Swift 5

Antibakteriálne sklo na Swift 5

Kompletná konektivita a celodenná výdrž na batériu

Swift 5 je vybavený veľkou 56 Wh batériou, ktorá mu poskytuje celodennú výdrž a môže sa veľmi rýchlo nabiť. Majiteľ má k dispozícii porty USB-C, Thunderbolt a USB 3.2 Gen2 ale aj dvojpásmové Intel Wi-Fi 6 (GIG +) a rozhranie Bluetooth 5.0. Swift 5 je tiež vybavený zabudovanou čítačkou odtlačkov prstov pre Windows Hello. Podporuje tiež funkciu Wake on Voice, ktorá umožňuje aktivovať a pýtať sa na rôzne otázky Windows 10, aj keď sa obrazovka vypne.

Acer Swift 5 bude k dispozícii v októbri za cenu od 1099 eur

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.