Acer ukázal na veľtrhu CES 2019 plne funkčný notebook Acer Swift 7, ktorý bol pôvodne predstavený na výstave IFA 2018 v septembri minulého roka.

Acer Swift 7 patrí medzi najtenšie a najľahšie notebooky na svete. Ponúka 14-palcový displej s Full HD rozlíšením a pomerom obrazovky k telu na úrovni 92%. Rámiky okolo displeja sú minimalistické a to po všetkých štyroch stranách – výrobca musel kvôli tomu presunúť webovú kameru do oblasti klávesnice. Kameru je možné jednoducho vyklopiť jej zatlačením. Podobné riešenie minulý rok predstavil aj Huawei.

Zariadenie zaujme nadštandardne širokým touchpadom, s akým sme sa doteraz nestretli v žiadnom ďalšom notebooku. Vo výbave je aj napájacie tlačidlo so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov. Je to praktické riešenie.

Acer Swift 7

Acer Swift 7 má hmotnosť iba 890 gramov, čo je o 260 gramov menej ako jeho predchodca. Hrúbka je 9,95 mm. Notebook je veľmi kompaktný, pri držaní v ruke máte pocit, že nemá batériu alebo iné komponenty. Ide pritom o plne funkčné zariadenie.

Nový Swift 7 ponúka výdrž batérie až 10 hodín. Jeho základom je procesor Intel Core i7 8. generácie, 16 GB RAM a 512 GB SSD úložisko. Notebook príde na trh v apríli, cena bude 1799 eur. Súčasťou balenia bude aj praktická USB-C redukcia s HDMI výstupom, USB-A a USB-C portami. Samotný notebook má dvojicu USB-C portov a 3,5 mm jack.

Pozrite si prvý pohľad na nový Acer Swift 7

Prečítajte si aj:

Nový Acer Swift 7 je najtenší notebook na svete. Má rekordný pomer obrazovky k telu

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit