Najvýkonnejší model v histórii radu Acer Swift.

Acer predstavil nový prírastok do segmentu tenkých a ľahkých notebookov radu Swift. Tento produktový rad v minulosti priniesol najtenšie a najľahšie notebooky na svete. V prípade modelu Swift X sa výrobca snažil skombinovať vysoký výkon a tenké a ľahké šasi.

Acer Swift X (SFX14-41G) je prvý notebook radu Swift s dedikovanou grafickou kartou v základnej výbave. Jeho hrúbka je 17,9 mm, hmotnosť je 1,39 kg.

Notebook ponúka 14-palcový Full HD IPS displej s 85,7 % pomerom obrazovky k telu, 100 % pokrytím priestoru sRGB a jasom 300 nitov. Poháňa ho procesor až do AMD Ryzen 7 5800U a grafická karta až do NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti. Acer Swift X má vo výbave až 16 GB RAM a až 2 TB úložisko.

Konfigurácia s 59 Wh batériou ponúka podľa výrobcu až 17-hodinovú výdrž a podporuje rýchle nabíjanie. K dispozícii je USB-C port aj Wi-Fi 6. Acer Swift X (SFX14-41G) príde na trh v lete s cenou od 899 eur.

Acer Swift X

Acer Swift X. Zdroj: Acer

Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Acer Aspire Vero je prvý skutočne ekologický notebook

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit