Acer predstavil notebook ConceptD 7 SpatialLabs Edition vybavený procesorom Intel Core H-series 11. generácie a ponúka rôzne grafické možnosti. Vybavený je grafickým procesorom NVIDIA GeForce RTX 3080.

Zobrazuje v 3D priestore a to bez okuliarov

Aplikácia SpatialLabs Go využíva umelú inteligenciu na automatickú konverziu a zobrazenie 2D obsahu v podobe stereoskopického 3D obrazu. Funguje to pre videá, obrázky, jednoduché hry a ale aj zábery účastníkov z webovej kamery počas videokonferencie alebo videohovoru. Funguje to bez akýchkoľvek okuliarov.

ConceptD SpacialLabs Edition1Zdroj: Acer
ConceptD 7 SpacialLabs Edition

Rad ConceptD 3 sa rozšíril o nové klasické modely so 16″ displejmi s pomerom strán 16:10 a nové konvertibilné modely s 15,6″ displejmi.

Táto mobilná pracovná stanica podporuje tvorcov obsahu práve stereoskopickým 3D vykresľovaním v reálnom čase. Podporuje ho aj ekosystém NVIDIA Studio s grafickými procesormi NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop. Nový ConceptD 7 je tak ideálny notebook na 3D modelovanie a tiež vynikajúci notebook pre vývojárov.

Acer ohlásil aj 15,6-palcovú verziu ConceptD 3 Ezel a ConceptD 3 s displejom s pomerom strán 16:10.
Vývojári tak majú k dispozícii nové spôsoby, ako uvádzať svoje nápady do života.

Výkonný hardvér

Vykresľovanie 3D modelov v reálnom čase si vyžaduje výkonné vybavenie a ConceptD 7 SpatialLabs Edition je vybavený 11. generáciou procesora Intel Core i7 a grafickým procesorom NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop. Ďalej je tu 64 GB pamäte DDR4 a až 2 TB úložiska NVMe PCIe SSD. Všetok tento hardvér dopĺňa displej UHD 4K s certifikátom PANTONE. Pokrýva 100 % farebnej škály Adobe RGB a dosahuje presnosť farieb Delta E<2. Tvorcovia tak uvidia na obrazovke stereoskopického 3D notebooku skutočnú podobu svojho výtvoru.

Ako to robí?

Nad obrazovkou sa nachádza niekoľko stereokamier, ktoré sledujú polohu očí používateľa a pohyby očí a hlavy, aby sa obraz zobrazil v stereoskopickom 3D. To sa dosiahne premietaním dvoch mierne odlišných obrazov cez optickú šošovku prilepenú k zobrazovaciemu panelu, pričom každý sa láme do iného oka. Technológia okamžitého vykresľovania umožňuje, aby tento proces prebiehal v reálnom čase. Ak teda používateľ otočí hlavou, stereoskopický 3D obraz sa prispôsobí, ako keby sa používateľ pozeral okolo seba. Okrem toho je počítač vybavený umelou inteligenciou na generovanie stereoskopického obrazu.

ConceptD SpacialLabs Edition1Zdroj: Acer
ConceptD 7 SpacialLabs Edition

Aké aplikácie to podporujú?

Podpora všetkých hlavných formátov 3D súborov umožňuje v aplikácii SpatialLabs konvertovať svoje 3D modely na stereoskopické 3D jednoduchým importom do prehliadača modelov SpatialLabs. Navyše majú možnosť upraviť si osvetlenie, textúry a pozadia . V súčasnosti sú k dispozícii doplnky SpatialLabs Model Viewer pre osem rôznych 3D softvérových nástrojov, napríklad Autodesk Fusion 360, Rhinoceros a Zbrush. Tieto doplnky umožňujú exportovať modely vytvorené v týchto aplikáciách do aplikácie SpatialLabs Model Viewer a zobraziť ich v stereoskopickom 3D obraze.

Novo predstavený notebook sa dá používať aj v spojení s externým 2D monitorom, takže obsah možno vytvárať alebo upravovať na bežnom monitore a všetky vykonané zmeny potom v reálnom čase zobraziť v stereoskopickom 3D zobrazení na notebooku SpatialLabs.

ConceptD SpacialLabs Edition1Zdroj: Acer
ConceptD 7 SpacialLabs Edition

ConceptD 3 Ezel a ConceptD 3 s pomerom strán 16:10

Acer tiež rozšíril svoj rad ConceptD 3 o nové modely vrátane 16-palcového modelu klasického dizajnu (CN316-73G) s obrazovkou s pomerom strán 16:10 a 15,6-palcového konvertibilného modelu (CC315-73G), ktorý je vybavený perom Wacom EMR. K dispozícii sú aj modely ConceptD 3 Pro (CN316-73P) a ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P), ktoré sú vybavené procesorom Intel Core i7 s taktom až 4,6 GHz a grafickým procesorom NVIDIA T1200 Laptop.

Všetky nové notebooky ConceptD 3 majú moderný dizajn s čisto bielou povrchovou úpravou, ktorá odoláva škvrnám a odreninám a chráni hliníkové šasi.

Tak kedy a za čo?

ConceptD 7 SpatialLabs Edition bude k dispozícii v decembri 2021 za cenu od 3 599 EUR. ConceptD 3 (CN316-73G) príde v októbri za cenu od 1 799 EUR. ConceptD 3 Pro (CN316-73P) bude k dispozícii v decembri za cenu od 1 899 Eur.

ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) bude k dispozícii v októbri za cenu od 2 099 EUR. ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) bude k dispozícii v novembri za cenu od 2 199 EUR.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.