Spoločnosť Acer predstavila na virtuálnej globálnej tlačovke svoju novú radu odolných notebookov a tabletov Enduro. Tá je špeciálne navrhnutá tak, aby poskytovala vysokú odolnosť, ľahkú prenosnosť a výkon, aký sa v teréne žiada. Záchranári a pracovníci priemyselnej výroby nájdu v modeli Acer Enduro N7 spoľahlivého spoločníka pre svoju prácu. Model Enduro N3 je určený pre outdoorových nadšencov. Rad tabletov Enduro nájde využitie v maloobchode, v sklade a vo výrobe.

Predstavenie ENDURO N7 na globálnej tlačovej konferencii

Predstavenie ENDURO N7 na globálnej tlačovej konferencii Acer

Odolný notebook Acer Enduro N7

Acer Enduro N7 je robustný notebook konštruovaný z materiálov absorbujúcich nárazy. Ponúka spoľahlivosť, ktorý potrebujú pracovníci v prvej línii, v teréne aj v priemyselnej výrobe. Toto zariadenie sa môže pochváliť vojenským certifikátom odolnosti MIL-810G a krytím IP65, bolo skonštruované tak, aby odolávalo pádom aj na najtvrdšie podlahu a prenikaniu prachu i vody. Vďaka tejto odolnosti ide o zariadenie vhodné na prácu za horúca aj za zimy a jeho 14-palcový Full HD displej s jasom 700 nitov ponúka vynikajúci obraz za rôznych svetelných podmienok. Pre naozaj dlhé pracovné dni je Enduro N7 dodávaný s dvoma batériami: jedna batéria s dlhou až 10 hodinovou výdržou je vymeniteľná za prevádzky a druhá je trvalo zabudovaná.

Enduro N7 je vybavený štvorjadrovým procesorom Intel Core i5 8. generácie, ktorý ponúka dostatok výkonu na bezproblémové prechádzanie medzi niekoľkými rôznymi aplikáciami a prácu na viacerých úlohách súčasne. Enduro N7 je tiež dobre zabezpečený: hardvérový modul Trusted Platform Module (TPM) 2.0 kontroluje prípadné známky narušenia počas spúšťania a sada Acer Enduro Manageability Suite (AEMS) slúži na ochranu zariadenia a zároveň uľahčuje nasadenie služieb alebo konfiguráciu systému naprieč mnohými zariadeniami. Snímač odtlačkov prstov poskytuje bezpečnejšie prihlásenie prostredníctvom Windows Hello.

Odolný notebook Acer Enduro N3

Acer Enduro N3 je výkonný notebook, ktorý našiel rovnováhu medzi odolnosťou a ľahkou prenosnosťou. Je vhodný pre architektov, projektantov, organizátorov podujatí, pracovníkov v poľnohospodárstve ale aj milovníkov prírody. Enduro N3 bol špeciálne skonštruovaný tak, aby odolal pádom i vode – spĺňa vojenské štandardy MIL-STD 810G a IP53, pričom si zachováva tenkú a ľahkú konštrukciu s hrúbkou len 24,85 mm a hmotnosťou 1,985 kg. Notebook je vybavený zosilnenými rohmi pre odolnosť voči pádom, tvrdeným sklom Corning Gorilla Glass, ktoré chráni displej pred vodou. Výrobca použil unikátny vodeodolný ventilátor Aquafan.

Acer ENDURO N3

Acer ENDURO N3

Túto fyzickú ochranu dopĺňa ochrana pred kybernetickými hrozbami, ako je vstavaný modul TPM, sada AEMS a pevný disk chránený heslom. Tento rad nástrojov na zabezpečenie a správu zaisťuje bezpečnosť. Výdrž batérie na 13 hodín prevádzky. Enduro N3 sa môže pochváliť procesorom Intel Core i7 desiatej generácie a 32 GB pamäte DDR4 SDRAM RAM, čo mu poskytuje spoľahlivý výkon s voliteľnou dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce MX230 a 512 GB PCle Gen3 NVMe SSD pre tých, ktorí majú mimoriadne vysoké pracovné zaťaženie.

Acer Enduro N3

Acer Enduro N3

Acer Enduro Management Suite (AEMS)

Acer Enduro Management Suite (AEMS) je systém navrhnutý na zjednodušenie správy veľkého množstva zariadení, ktorý pomáha udržiavať existujúce zariadenia zabezpečené a urýchľuje proces rozširovania o nové.

Séria Acer ENDURO

Séria Acer ENDURO

Konzola AEMS umožňuje správcovi vzdialene komunikovať so zariadeniami podporujúcimi AEMS, a to týmito spôsobmi:
– Programovateľné fyzická tlačidlá: Tablety a notebooky s podporou AEMS sú vybavené fyzickými tlačidlami umiestnenými vedľa zapínacieho tlačidla, ktorá po svojom stlačení spustia určenú aplikáciu.
– Riadenie vstupov / výstupov: Schopnosť vzdialene povoliť / zakázať prístup k vstupným / výstupným portom. Povolené alebo deaktivované môžu byť tiež kamery a skenery čiarových kódov.
– Monitor zariadenia: Zobrazuje zoznam a exportuje informácie o všetkých spravovaných zariadeniach, vrátane informácií o systéme, hardvéru, softvéru a prípadných použitých rýchlych opravách jednotlivých zariadení.
– Vzdialená správa: Všetky potrebné aplikácie, zmeny nastavenia BIOSu alebo aktualizácie systému Windows je možné vyriešiť vzdialene.

Odolný tablet Acer Enduro T5

Acer Enduro T5 (ET510-51W) je odolný a robustný 10-palcový tablet s Windows určený na dlhodobú prácu v extrémnych prostrediach. Batériu s 10 hodinovou výdržou možno vymeniť, čo umožňuje nepretržité používanie. Procesor Intel Core m siedmej generácie mu poskytuje výkon, aký pracovníci v logistike a výrobe potrebujú. Všetko završujú certifikáty MIL-STD 810G a IP65 a systém AEMS. Na rozšírenie funkcionality a mobility tabletu Enduro T5 je k dispozícii príslušenstvo, ako je dokovacia stanica, rukoväte, štvorbodové ramenné popruhy, nabíjačky a držiaky do auta.

Odolné tablety Acer Enduro T1

Acer Enduro T1 (ET110-31W) je flexibilný a robustný 10,1-palcový tablet s Windows, ktorý možno pomocou voliteľnej klávesnice premeniť na 10,1.palcový notebook. Certifikáty MIL-STD 810G4 a krytia IP54 v kombinácii s procesorom Intel Celeron a 64 GB úložného priestoru v eMMC pamäti z neho robia spoľahlivú a pohodlnú voľbu na rýchlu prácu na cestách. Enduro T1 je možné používať aj s nasadenými rukavicami.

Acer-Enduro-T1

Acer-Enduro-T1

Acer Enduro T1 (ET108-11A) je kompaktný a odolný 8-palcový tablet s Androidom určený špeciálne pre pracovníkov v maloobchode, skladu a továrni. Toto zariadenie spĺňajúce štandard MIL-STD 810G a stupeň krytia IP54 je vybavené tiež celým radom voliteľného príslušenstva a programovateľných kláves , ktoré mu umožňujú prispôsobiť sa rôznym prostrediam. Enduro T1 sa tiež dá  používať aj s nasadenými rukavicami.

Acer-Enduro-T1A

Acer-Enduro-T1A

Ceny uvedený zariadení zatiaľ neboli oznámené.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.