Jarné novinky od trhu sa nesú v znamení energetickej efektivity, ekológie a 3D technológií.

Umelá inteligencia sa stala neoddeliteľnou súčasťou technológií, ktoré firmy ponúkajú. Firma ju pridáva aj do svojho mestského elektro bicykla Acer ebii. Využíva rám z hliníkovej zliatiny a tiež bezdušové pneumatiky s uhlíkovým pásom, ktoré odolajú prepichnutiu. Nechýba podpora mobilnej aplikácie, v ktorej je zabudovaná aj umelá inteligencia. Tá analyzuje cestu a ponúkne odpovedajúci výkon, aby ste mali dostatok energie a optimálne využili kapacitu batérie. Je odnímateľná a podporuje rýchle nabíjanie. Bicykel má zadný senzor priblíženia objektu, čím vás bude varovať pred rizikom nárazu zozadu.

Ďalším z produktov je čistička vzduchu Acerpure Pro Vero. Je vhodná do domácnosti alebo do kancelárií a okrem 99 % odstránenia škodlivín filtruje aj formaldehyd. Rovnako aj tu využíva firma energeticky efektívne technológie a režimy prevádzky tak, aby ste mali čo najnižšiu spotrebu. To najmä v situáciách, kedy chcete nechať čističku zapnutú celý deň.

acer novinky april 2023Zdroj: TOUCHIT / Acer
acer novinky april 2023

Ekológia je celkovo veľká téma a výrobca si na nej dáva posledné roky významne záležať. Prenosný počítač Acer Aspire Vero 15 je známy aj na našom trhu a patrí medzi skutočne ekologické produkty. Notebook využíva recyklované plasty všade, kde je to možné a to na šasi aj na klávesnici. Šasi je vyhotovené až zo 40 % recyklovaného plastu. Výrobca zmenšil aj rozmery základnej dosky tak, aby spotreboval čo najmenej surovín. Jeho snahou bolo aj tentoraz priniesť ekologicky ale zároveň moderný počítač a tak ho máte v plnej výbave s procesorom Intel Core i7 13. gen, certifikáciou Intel Evo, 16 GB RAM a 15,6“ Full HD displejom. Na jedno nabitie by mal vydržať až 12 hodín prevádzky a špecialitou je kamera s rozlíšením 1440p a technológiou na filtrovanie rušenia z okolia. Tú využijete napríklad pri videohovoroch.

Fanúšikovia videoprojektorov majú k dispozícii najnovší model Acer Vero PL3510ATV, ktorý sa takisto zameriava na energeticky efektívny režim a je vyhotovený tak, aby ste ho mohli používať celý deň. Má Full HD rozlíšenie, 5000 ANSI lúmenov, dá sa ovládať hlasovými príkazmi a má aj špecializovaný futbalový režim. Telo je vyhotovené v súlade s certifikáciou IP5X.

acer novinky april 2023Zdroj: TOUCHIT / Acer
acer novinky april 2023

Herný segment je špecialitou výrobcu a tak nevynechal ani prílev najnovších notebookov pre náruživých hráčov. Model Acer Predator 3D 15 SpatialLabs Edition prináša podporu procesorov Intel 13. generácie až do série Intel Core i9 HX, grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 4080 Laptop GPU a špecializované chladenie AeroBlade a Liquid Metal na chladenie tekutým kovom. Medzi najvýznamnejšie technológie patrí 4K displej a technológia SpatialLabs TrueGame. Vďaka tomu si budete môcť zahrať hry v rozšírenom 3D režime, ktorý pôsobí tak akoby objekty z displeja jemne vystupovali a je to pokrok správnym smerom. A netreba nosiť žiadne 3D okuliare.

acer novinky april 2023Zdroj: TOUCHIT / Acer

Okrem toho bol predstavený aj notebook Acer Predator Helio Neo 16, ktorý takisto podporuje procesory Intel až do 13. generácie a má displej v pomere strán 16:10 so 165 Hz obnovovacou frekvenciou. Notebook môže obsahovať až 32 GB operačnej pamäti a ďalší z predstavených modelov Predator Triton 17 X bude dostupný až s kapacitou 64 GB RAM. Výrobca sa pochválil aj kompaktným stolným počítačom Acer Predator Orion X rovnako zameraným na hranie najnovších hier.

Zdroj: Acer

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.